SĂĄdan konverteres en kontakt recept til en briller recept

SĂĄdan konverteres en kontakt recept til en briller recept

Kontaktforeskrifterne adskiller sig fra brilleregler. Da kontaktlinser kræver forskellige oplysninger, herunder linsens størrelse og form, indeholder de to forskrifter forskellige detaljer. Det er vigtigt at forstå forskellene, før du konverterer kontaktforeskrifter til briller.

Bemærk, at kontaktlinserne har resonansstyrken. Strømmen, også kaldet diopter, er skrevet som plus for fremsynethed, såsom +2,00 og minus for nærsynethed, eller -2,00. Din strøm kan starte ved 0,00 og stiger i.25 trin til så højt som 20,00 dioptere eller mere. Hvis din kontaktopskrift er plus eller minus 4,00 dioptre eller mere, bruges optisk matematik til at konvertere recepten.

Tjek med din øjenlæge for at kompensere for vertexafstand, hvis receptet er stærkere end plus eller minus 4,00 diopter. Effekten ændres afhængigt af, hvor langt et korrigerende objektiv er fra øjet. Kontaktlinser sidder lige på hornhinden. Briller linser hviler i gennemsnit 10 millimeter væk. Linsens kraft er anderledes, da du flytter en linse længere fra øjet, og tallene vil være forskellige i en kontakt og en brilleregepskrift, der starter omkring 4,00.

Mål PD (elevafstand). Hold en linjal foran den person, der skal måles, og få dem til at se lige ud. Læg 0 på linjalen foran sit højre øje.

Kig på linjalen, da han fortsætter med at se lige ud og måle hvor linjerne på linjalen falder foran den anden elev. Fra elevens centrum til elevens centrum hedder PD og gennemsnit 56 til 68 millimeter. Dette nummer er nødvendigt for at bestemme, hvor du skal lægge det optiske center på brillens linser.

Forsøg ikke at konvertere torisk effekt, korrigeringen for astigmatisme skrevet som cylinder, fra en torisk kontaktlinse recept, da dette vil være anderledes for en brilleforskrift. Hvis du har en betydelig mængde astigmatisme, er den eneste måde at opnå optagelseskraft på at referere til den oprindelige brydning eller genoptage øjenprøven.

Se bort fra basekurven og diameteren af ​​kontaktlinserens recept. Disse tal er kun nødvendige for kontaktlinsens pasform og behøver ikke overvejes til optagelsen.

Tips

Kontakt din øjenplejeprofessor, hvis du har brug for yderligere hjælp til at fortolke din kontaktlinse eller brilleregulering.

Del:
Kommentarer