SÃ¥dan kontrolleres for blokerede arterier

SÃ¥dan kontrolleres for blokerede arterier

Blokerede arterier, også kendt som aterosklerose, skyldes en opbygning af plaque på indersiden af ​​dine arterier. Pladen, som kan bestå af kolesterol, fedt, calciumindskud og andre materialer, begrænser strømmen af ​​iltrykt blod til dit hjerte. Da blodgennemstrømningen er reduceret, stiger potentialet for alvorlige, muligvis livstruende repercussioner. Denne tilstand kan føre til slagtilfælde, hjerteanfald og andre alvorlige problemer, så at få kontrolleret for blokerede arterier giver god medicinsk sans.

Planlæg en udnævnelse hos din primære sundhedsudbyder. Giv ham en komplet medicinsk historie, herunder enhver familiehistorie for hjertesygdomme. Drøft, om din nuværende sundhedstilstand kræver yderligere undersøgelse af en specialist eller om der kan foretages yderligere test på kontoret.

Har en fuldstændig fysisk undersøgelse. Lægen vil lytte til blodgennemstrømning gennem dine arterier med et stetoskop. En unormal lyd kan indikere en blokeret arterie. Han vil også kontrollere forskellige dele af din krop, såsom din fod, ben og arme, for en ordentlig puls. En puls, der er svag eller fraværende, kan indikere en blokeret arterie.

Giv blodprøver til laboratorietests. Unormale niveauer af visse proteiner, kolesterol, sukker og fedt i blodet kan være tegn på en øget risiko for blokerede arterier.

Undergå diagnostiske tests. Der er ikke en enkelt test, der kan bruges til at diagnosticere blokerede arterier. Din læge kan anmode om et batteri af tests, der omfatter et elektrokardiogram (EKG), et ekkokardiogram, en røntgenrøntgen og en stresstest blandt andre.

Kontakt din læge om det bedste behandlingsforløb for din tilstand. Det er muligt, at behandling for blokerede arterier vil omfatte medicin, livsstilsændringer og muligvis endog operation. Det endelige mål er at stoppe opbygningen af ​​plaque i dine arterier, for at hjælpe dig med at føle dig bedre ved at lindre symptomerne og for at forhindre udviklingen af ​​andre hjerte-kar-sygdomme, der er relateret til blokerede arterier.

Advarsler

Blokerede arterier involverer normalt ingen symptomer, indtil de medfører en medicinsk nødsituation.

Del:
Kommentarer