Sådan kontrolleres blodsyre derhjemme

Sådan kontrolleres blodsyre derhjemme

Dit iltniveau i blodet måler, hvor godt dine lunger er i stand til at flytte ilt gennem blodet og igen fjerne kuldioxid fra blodet. Ved hjælp af en testenhed til hjemmet kan du hurtigt tjekke dit iltniveau for at sikre, at det ikke er for højt eller for lavt. At have et iltniveau, der er for højt eller for lavt, kan gøre dig meget syg og kan endda føre til døden.

Først køb en blod ilt niveau meter. Disse kan findes online hos mange sundhedsforhandlere eller hos nogle sportsforretninger.

Anbring batterier, der er nødvendige i måleren, og tænd for enheden.

Placer blodgennemstrømsmåleren på pegefingeren. Din finger skal passe ind i en spalte på enheden, og fingerspidsen skal være flad på måleren.

Tryk på "læs" knappen for at få dit blod iltniveau taget. Vent tre til fem sekunder for måleren at tage niveauet.

Resultaterne vises på en lille skærm på enheden. Noter det, og gentag processen om nødvendigt.

Tips

Hvis du regelmæssigt tester dit blodsyreniveau under træning, kan det være godt at se, hvor godt dine lunger udleverer ilt til resten af ​​kroppen. Nogle træningsudstyr har en blodgennemstrømsmåler på den, som du kan bruge under træning.

Advarsler

Oxygenniveauer i blodet er vigtige for piloter og vandrere. Hvis du har for meget ilt i dit blod, kan du faktisk få højdesyge eller have alvorlige komplikationer, der kan føre til døden.

Del:
Kommentarer