Sådan kontrollerer du en feber uden et termometer

Sådan kontrollerer du en feber uden et termometer

Når du får feber, stiger din krop over sin normale kropstemperatur på 98,6 grader Fahrenheit, og din interne termostat, som er i hypothalamusdelen af ​​din hjerne, er forhøjet. Fevers kan forårsages af virale og bakterielle infektioner, sygdom eller ved at blive overophedet. Hvis et termometer ikke er tilgængeligt, er der andre måder at finde ud af om du har feber.

Placer din hånd på din pande. Hvis din pande føles varm at røre ved, er chancerne for, at du får feber. Faktisk kan huden på hele din krop føles varm, hvis feber er til stede.

Se efter tegn på dehydrering, et tegn på feber. Indikationer på at være dehydreret inkluderer ekstrem tørst, tør mund, tør hud og problemer med at urinere. Drik masser af væsker for at afkøle din kropstemperatur.

Se efter symptomer, der angiver tilstedeværelsen af ​​en infektion eller sygdom. Dette omfatter kropssmerter, skyllede kinder, træthed og kuldegysninger. Disse ledsager ofte feber og er en klar indikation på, at noget er galt.

Vær opmærksom på din puls. Personer, der har feber, har også en hurtigere hjertefrekvens. Overvåg din hjerteslag og kom i kontakt med den passende hjælp, hvis din puls fortsætter med at accelerere og svaghed og svimmelhed ledsager det.

Pas på anfald. Når kroppstemperaturen stiger over 102 grader Fahrenheit, kan det få nogle personer til at gå i beslaglæggelse. Få nødhjælp straks, hvis dette sker.

Bestem, om du oplever hallucinationer eller bortfalder i perioder med bevidstløshed, som kan opstå, hvis du har en ekstremt høj feber. Søg straks lægehjælp, hvis disse symptomer er til stede.

Tips

Hvis du mener at du har symptomer på feber, skal du gå til et apotek og købe et termometer for at få en præcis aflæsning af din kropstemperatur.

Del:
Kommentarer