SĂĄdan justeres Mountain Bike Shocks

SĂĄdan justeres Mountain Bike Shocks

Introduceret på cykler i begyndelsen af ​​1990'erne, blev ophængsvinger designet til at absorbere slag fra sten, faldne trælegemer og andre forhindringer på stien. En fuld suspension mountainbike omfatter ikke kun en fjedring gaffel, men også en bageste chok. Princippet er det samme: Spolechok reducerer vejbelastningen følt af rytteren. Et par justeringer er afgørende for driften af ​​chokket og for personlig ridekvalitet. Den første justering, "Eúpreload", bestemmer, hvor meget choket ligger under normal ryttervægt. Den anden "Ædamping" påvirker, hvor hurtigt choket vender tilbage efter komprimering.

Preload

Trin 1

Brug et målebånd til at måle afstanden fra midten af ​​et af stødens monteringsbolte til den anden. Der er en monteringsbolt i hver ende af stød. Husk denne måling.

Trin 2

Sid på toppen af ​​mountainbike og antag din normale ridestilling. Du skal muligvis holde fast på væggen for at få støtte.

Trin 3

Bliv siddende. FĂĄ en assistent til at mĂĄle afstanden mellem monteringsboltene igen.

Trin 4

Træk den anden måling fra den første. Forskellen skal være ca. en fjerdedel af længden af ​​den oprindelige måling. Hvis forskellen er større end en fjerdedel af den oprindelige måling, er forladningen sat for lav. Hvis forskellen er lavere, er forladningen sat for høj.

Trin 5

Se efter en preload krave i toppen af ​​stød. For at indstille en højere forudindlæsning, drej preloadkraven en gang mod spolen. For at indstille en lavere forspænding skal du dreje forspændingskraven en gang væk fra spolen.

Trin 6

Monter cyklen, og få en assistent igen at måle afstanden mellem stødens monteringsbolte. Juster indstillingskraveindstillingen igen efter behov, indtil forladningen er korrekt.

dæmpning

Trin 1

Tag mountainbike til en tur. Vælg dit normale rideområde. Ridningsområdet bør omfatte vilkår, der typisk opstår på en gennemsnitlig tur.

Trin 2

Vær opmærksom på, at "Fejl" af choket, da det kommer fra bump. Hvis rebound føles brat, er dæmpningen sat for høj. Hvis rebound føles blød eller langsom, er dæmpningen sat for lav. Der er ingen universel indstilling. Ideel rebound dæmpning afhænger af vejforhold, rytter stil og rytter vægt.

Trin 3

Kig efter en skive nær bunden af ​​stød. Drej drejeknappen med uret en gang for at dæmpe dæmpningen og sætte skubbet tilbage. Drej drejeknappen mod uret en gang for at få choket til at genvinde hurtigere.

Trin 4

Fortsæt med at cykle for at kontrollere dæmpningsjusteringen. Juster om nødvendigt yderligere, indtil dæmpningsindstillingen føles behagelig.

Del:
Kommentarer