Sådan justeres gear på en mountainbike

Sådan justeres gear på en mountainbike

Justering af gearene på din mountainbike er en forholdsvis let øvelse, der ikke kun kan gøre dine ture mere fornøjelige, men også spare dig penge, da du vil lave dine egne tune-ups i stedet for at have en cykelbutik gøre det. Der er grundlæggende tre forskellige steder, du kan justere skiftet af din cykel, og denne artikel diskuterer hver enkelt.

Find "tøndejustereren" på din skiftemekanisme (for denne artikels formål er typen af ​​shifters ikke ligegyldigt. Denne information gælder både for- og bagskiftere). Tøndejusteren er en skrue fastgjort til dine shifters, som løsner eller strammer dit shifter-kabel.

Løsn tøndejusteren, hvis du har svært ved at skifte til et lavere gear. Hvis du har svært ved at skifte til et højere gear, skal du justere tøndejusteren. Få din cykel forskydning så godt som du kan ved hjælp af prøve og fejl, og fortsæt videre til næste trin.

Find tøndejustereren på din afspiller. Løsn igen justereren for at skifte nede nemmere og stram den for at skifte lettere op. Igen, ved hjælp af forsøg og fejl justere din skift indtil det er så godt som muligt. Ved hjælp af tøndejusteringerne er den vigtigste måde at justere gearene på.

Brug de små justeringsskruer placeret øverst på sperren for at finjustere eventuelle små fejl, der stadig kan opstå, når du skifter gear. Skruerne bliver mærket "Hej" og "Lavt". "Hi" skruen hjælper dig med at skifte til et højere gear, og den "lave" skrue hjælper dig med at falde til et lavere gear. Ved hjælp af tøndejusteringerne og justeringsskruerne er den eneste måde at opnå et fuldt tunet mountainbike gear sæt på.

Del:
Kommentarer