SĂĄdan justeres cykel eger

SĂĄdan justeres cykel eger

Hver cyklist bør forstå, hvordan deres cykel fungerer, og hvordan man løser det. Disse færdigheder vil spare dig for meget tid og penge. Justering af dine eger vil sikre, at din tur er glat og sikker. Processen vil kun tage et par ekstra minutter. Hvis du ignorerer problemet, kan det skade dit hjul og få det til at blive genopbygget eller udskiftet.

Trin 1

Drej cyklen på hovedet og hvil den på sædet og styret. Hvis du har en truende stand, skal du bruge det til at komme på hjulene. I begge tilfælde skal du sørge for at cyklen er stabil, før du begynder at arbejde på den.

Trin 2

Drej hjulet, enten med uret eller mod uret. Brug bremseklodserne som referencepunkt. Se cykelkanten for at finde ud af om hjulet ikke bevæger sig i en perfekt cirkel. Hvor hjulet kommer tæt på bremserne, er hvor du skal justere egerne.

Trin 3

Bemærk, hvilken side hjulet kommer nærmest bremsen. Dette er den side, du vil justere egerne. (Bemærk at der er to sider af eger på et cykelhjul.)

Trin 4

Brug en spidsnøgle til at spænde øret ved at placere det på brystvorten. Start med en kvart omgang og gå derefter tilbage og vurder hvordan hjulet drejer. Hvis det stadig har brug for yderligere justering, skal du lave en kvart omgang.

Trin 5

Sørg for, at når du er færdig med at justere egerne, drejer fælgen i midten og ingen side af hjulet bevæger sig tættere på bremseklodserne.

Del:
Kommentarer