Sådan justerer du til nedre denturer

Sådan justerer du til nedre denturer

Både øvre og nedre tandproteser tager lidt tid at vænne sig til. De er fremmede i munden og kan få det til at føle, at det er fyldt, siger DentureWearers. Tandplejer kan også føle, at de kommer til at falde ud, når du taler eller spiser, især de lavere. Når munden er tilpasset dem, vil tungen og kindens muskler hjælpe med at holde dem i. Øvre tandproteser holdes på plads med sugning mod mundens tag. Nedre tandproteser, på den anden side, hviler primært på din tyggegummi. Justering til lavere tandproteser kan medføre ændringer i dine vaner, sammen med nogle tricks.

Gør dine nederste tandproteser mere følsomme i munden, indtil du tilpasser dem. Luk din mund og læber. Placer tungen bag din tandprotes og sug forsigtigt på dem i flere sekunder. Dette vil hjælpe med at fjerne enhver spyt der er mellem tænderne og tyggegummi. Det hjælper med at trække nedre tandprotesen ned, så det ikke føles som løs.

Tyg små bid af mad og tyg langsomt, når du spiser. Dette vil gøre det nemmere at spise, da din underkæbe allerede føles som om den er fyldt. Hold hårde fingervarer mod dine øverste tænder. Bryd dem af ved at vride dem i stedet for at bruge dit nederste tandprotes.

Tyg din mad ved at flytte dine kæber i mere op-og-ned bevægelser end frem og tilbage bevægelser. Dette vil medvirke til at forhindre, at dine tænder glider rundt. Tyg på begge sider af munden for at holde tandprotesen på plads. Også, drik masser af væsker mens du spiser for at hjælpe med at gøre synke lettere.

Tal langsomt og lidt mere bevidst, indtil du justerer til lavere tandproteser. På grund af enhedens fylde og hårdhed bliver det sværere at tale normalt. Hjælp din mund til at blive vant til at tale med en protektion ved at læse højt, ifølge et websted, der drives af Dr. Steven R. Pohlhaus, en tandlæge, Maryland, tandlæge.

Besøg din tandlæge med jævne mellemrum for at få dine lavere tandproteser justeret, så de passer korrekt. Som tiden går, vil din lavere tyggegummi krymse. Din underkæbe vil også ændre form. Dette vil gøre din tandprotespasning mere løs, end den gjorde, da du først fik det. Din tandlæge bliver nødt til at justere det.

Tips

Efter et par uger kan du ved hjælp af et dab af tandprotesens klæbemiddel holde din nederste tandprotes på plads, indtil du vender dig til dem, ifølge Dr. Pohlhauss hjemmeside.

Advarsler

Tag din nederste tandprote ud om natten og opbevar den i en kop vand. Om morgenen bør du tænde tænderne. Derefter sætte protesen tilbage i munden igen. Hvis du bruger din nederste tandprotein hver dag, hjælper du dig hurtigere med det.

Del:
Kommentarer