SĂĄdan justerer du Shimano Shifters

SĂĄdan justerer du Shimano Shifters

Shimano shifters er kendt for deres forskydningsnøjagtighed, pålidelighed og langsigtet styrke. De er nogle af de mest populære cykelskiftere på markedet i dag for disse og mange flere grunde. Shifters fungerer dog kun korrekt, hvis de er indstillet og justeret korrekt. Hvis ikke, vil cyklen forskydes ulovligt, nogle gange mangler skift helt og andre gange skifter for mange gear på én gang. Glat ud din tur ved at justere dine Shimano shifters hjemme.

Sæt cyklen i en arbejdsstativ, hvis du har en til rådighed, da dette vil give dig mulighed for at spinde hjulene, mens du arbejder. Hvis du ikke har en arbejdsstativ, skal du sætte cyklen på sit kickstand, mens du arbejder.

Brug en kombinations- eller sekskantnøgle til at løsne kabelstopbolten på både for- og bagpartier. Spænd tøndejusteringen på hver shifter mod shifter kroppen ved at dreje justeringerne med uret med fingrene.

Brug din nålestang til at trække forspænderkablet stramt under kabelstoppet. Stram kabelstoppet, så kablet ikke har overskydende spil.

Hold kablet på bagspareren stramt under kabelstoppet med din nålestang. Stram den bakre spærre kabelstop, så kablet ikke har overskydende afspilning.

Spænd cyklens vinkler fremad i arbejdsstativet, eller tag cyklen til en testtur. Skift gennem hvert gear på både venstre og højre skifter, føl dig omhyggeligt for ubesvarede eller over-skift. Hvis enten shifter er for stramt og skifter mere end et tandhjul ad gangen, skal du lette kablet under kabelstoppet lidt. Hvis enten shifter er for løs og savner skift eller ikke skifter overhovedet, skal du dreje tøndejusteren på shifteren mod uret for at spænde kablet.

Del:
Kommentarer