SĂĄdan justerer du en Shimano Altus

SĂĄdan justerer du en Shimano Altus

Shimano's Altus bagspor er en entry level derailleur for mountainbikes. Derailleur er kendt for sin lave pris, nem justering, pålidelighed og forskydningsnøjagtighed. For at kunne drage fordel af brugen af ​​en Altus derailleur skal den dog justeres korrekt. Det betyder, at du kontrollerer kabelspændingen og spærrenes grænseværdier. I stedet for at vente på, at din cykel skal arbejdes på af den lokale cykelbutikmekaniker, lær hvordan du justerer din Altus-spærre derhjemme.

Trin 1

Klem din cykel ved sædeposten i en cykel arbejdsstand, så du kan frit dreje cyklens krumtap. Hvis du ikke har en arbejdsstativ, skal du sætte cyklen på hovedet på håndtaget og sædet for at arbejde.

Trin 2

Løsn Altus-spærrenes kabelstop ved hjælp af en 5 mm skruenøgle. Spin cyklens vinkler og lad kæden skifte helt ned til den mindste tandhjul på kassetten.

Trin 3

Kontroller tilpasningen af ​​kæden med den lille tandhjul. Find ud af, om skifterrullen trækker kæden til den ene side af tandhjulet eller den anden. Denne justering vil blive lavet med den høje grænseskrue, der er markeret på sporet med en H. Hvis kæden sidder til venstre for tandhjulet, løsnes højbegrænsningsskruen, indtil den er in-line. Hvis kæden sidder til højre for tandhjulet, stram højbegrænsningsskruen, indtil den er in-line.

Trin 4

Træk nedskifterhåndtaget på shifteren, indtil det stopper med at klikke for at sikre, at shifteren er i det laveste gear. Træk kablet stramt gennem den bageste sporlederkabelstop ved hjælp af et par nålestænger og stram kabelstoppet med en 5 mm skruenøgle.

Trin 5

Tryk på opskifterhåndtaget på shifteren for at skifte kæden på den største tandhjul, mens du cykler pedalerne med hånden. Kontroller tilpasningen af ​​kæden og tandhjulet fra bagsiden af ​​cyklen. Hvis kæden trækkes til venstre for tandhjulet, stram lavgrænseskruen (mærket med en L) ved hjælp af en Phillips-skruetrækker. Hvis kæden trækkes til højre eller ikke er i stand til at skifte helt på den største tandhjul, skal låsekruen løsnes, indtil den er justeret.

Trin 6

Tag din cykel ud for en testtur, på udkig efter skarp og præcis skift.

Del:
Kommentarer