SĂĄdan justerer du en Shimano Acera

SĂĄdan justerer du en Shimano Acera

Du skal vide, hvordan du justerer dine Shimano Acera-gear, uanset om du klatrer på bjerge eller pendler til arbejde. Hvis din cykel har været overskiftende eller under skift, overvej at justere gearene før din næste tur. Nogle justeringer vil kræve brug af et par værktøjer, og mindre justeringer kan laves uden nogen værktøj overhovedet.

Trin 1

Sæt din cykel på et stativ eller hæng det ved hjælp af håndtag og sæde. Find Acera-spjældsystemet nær baghjulet og tandhjulene. Find de tre Philips-hovedskruer; disse er grænseværdieringsskruerne. Der vil være bogstaver indrykket i metallet nær disse skruer; bogstaverne er B, L og H.

Trin 2

Skift din cykel til det laveste gear ved hjælp af Shimano shifter på højre side af styret. Din kæde skal være på det største tandhjul. Kig på kæden og se, om styreskiven bare rydder det store tandhjul, når du cykler med din hånd. Hvis det er for løs, skal du bruge en Phillips-skruetrækker til at dreje B-spændingsskruen en fjerdedel - drej til venstre. Fortsæt med at justere, indtil styreskiven blot rydder det store tandhjul. Hvis styrehjulet og det store tandhjul er for tæt på hinanden, drejes B-spændingsskruen med en kvart omdrejningstal, indtil den justeres.

Trin 3

Skift cyklen ind i det højeste gear ved hjælp af Shimano shifter på højre side af styret. Kæden skal være på det mindste tandhjul. Find kabel tønde justering; Det er bolten under H og L Phillips-hovedskruerne.

Brug fingrene ved at dreje skruen med uret en komplet drejning for at give kablet nogle slanke. Undersøg kæden. Hvis kæden er perfekt centreret på det lille gearkæde, skal bolten sættes på igen. Hvis kæden er nær det næste kædehjul, skal du bruge en Phillips-skruetrækker til at dreje H-skruen mod uret med kvart omdrejninger, indtil den er centreret. Hvis kæden er for tæt på cykelakslen, skal du bruge din Philips-skruetrækker til at dreje H-skruen med uret en kvart omdrejning, indtil den er centreret. Stram kabelrøret ved at dreje det mod uret.

Trin 4

Skift din cykel tilbage til det laveste gear. Din kæde skal være på det største tandhjul. Pedal cyklen med din hånd. Se kæden på det store tandhjul. Hvis kæden ser ud som om den skråner mod egerne på hjulet, skal du bruge skruetrækkeren til at dreje L skruen med kvartvinger til højre, indtil den er centreret. Hvis kæden ser ud som om den ønsker at springe over gearet, drej L skruen til venstre med kvart om, indtil kæden er centreret.

Del:
Kommentarer