SĂĄdan installeres Salomon Ski Bindings

SĂĄdan installeres Salomon Ski Bindings

Installation af dine egne ski bindinger er en udfordrende opgave, der kræver, at du forstår din skiløbsteknik, skidteknologi, tryk og frigivelse af bindinger og mange andre detaljer. Salomon, en meget populær producent, har mange bindinger på markedet. Hvis du vil installere dine egne Salomon-bindinger, skal du sørge for at undersøge dine specifikke bindinger. Der er en iboende risiko ved at installere og justere dine egne bindinger, og det er en opgave bedst udført af meget erfarne skiløbere.

Bekendtgør dig med dit udstyr og skiløb

Trin 1

Forstå, hvordan du går på ski. Din hastighed, din størrelse og hvor aggressivt eller omhyggeligt du ski er alle vigtige aspekter af bindende installation.

Trin 2

Forstå din primære type skiløb. Hvis du for det meste ski på en bestemt måde, som freestyle eller racing, skal du sørge for at have Salomon-bindinger, der er specifikke for den stil, og vide, hvordan bindinger skal indstilles til din type skiløb. For eksempel, hvis du kører, skal dine bindinger placeres ved midtsålepunktet for maksimal hastighed.

Trin 3

Undersøg dine Salomon-bindinger. Virksomheden har hundredvis af modeller på markedet, og ældre bindinger må måske ikke tilbyde nogle af de nye funktioner. Det er ideelt at have producentens litteratur om bindingerne, især hvis de bliver brugt, eller du har købt dem online eller ved en bytteforening. Kend på modelnummeret, og kig det op online for at finde ud af specifikationerne.

Installer dine Salomon bindinger

Trin 1

Find "mellemsål" mærket på siden af ​​ski. Dette mærke, ellers kendt som "søde plet", angiver skisenteret, hvor fodens bold skal hvile. Standardstedet for bindinger er centreret over markeringen, selvom erfarne skiløbere vil justere bindingsplaceringen for større kontrol ved at flytte dem lidt fremad. Hvis du vil gøre det, skal du undersøge din skiturtype, din størrelse og begunstigede terræntype for at vide, hvor meget bindinger der skal bevæge sig fremad. Det er typisk kun få centimeter.

Trin 2

Læg tåstykket af bindingen op med støvlen, og centrer bindingen på mellemsålmærket. Starten skal begynde centreret over mærket og derefter flyttes fremad, hvis du vil justere. Monter tøjstykket rundt om støvlet nøje. Sørg for at støvlen er helt lige, og fjern derefter støvlen uden at flytte tåstykket.

Trin 3

Markér pletter på skiene med en blyant eller en magisk markør gennem tåbens skruehuller.

Trin 4

Bor pilothuller til tåstykket ind i skibet i dine markerede pletter. Hvis skiene tidligere havde bindinger på et andet sted, skal du måske fylde de tidligere skruehuller med epoxy. Også nogle teknikere anbefaler at sætte en dråbe epoxy i det nye pilothul til vandtæt ski. Vær meget forsigtig, når du laver pilothullerne - du behøver ikke at bore et dybt hul.

Trin 5

Skru tådeelementet af bindingerne ind i skiene. Stram skruerne, indtil de er faste, og der er ingen spil i dem. Pas på ikke at gøre skruerne for stramme. Skis er skrøbelige stykker glasfiber med en fleksibel kerne, og hvis du skrukker over skruerne, kan du spænde dine ski. Nu sæt din boot på, sæt den ind i tå stykke bindingen, og læg hælen stykket på ski snug op til støvlen.

Trin 6

Indstil fremadrettet tryk, hvis dine bindinger har denne funktion. Nogle bindinger giver dig mulighed for at indstille fremadrykket - trykket på tåstykket, når støvlen er fastspændt på plads. Hvis fortrykket er for lavt, kan støvlen komme ud af tåstykket. Se enhver litteratur, der fulgte med dine bindinger, eller søg efter dine bindinger online for at finde skruen, der justerer fremadrettet tryk; Der kan være flere skruer, og du bliver nødt til at justere den rigtige. Du skal indstille fremadrettet tryk, når hælstykket er placeret, men inden du skruer det ind. At få hælstykket placering præcist kan medføre en justering på kun en centimeter eller to.

Trin 7

Sæt støvlet i tåstykket. Sørg for, at den er stram og helt lige. Skub hælstykket ind i støvlet, sørg for at det er justeret korrekt for fremadrettet tryk. Fjern boot uden at flytte bindingen. Gentag processen til mærkning og boring af pilothuller, og skru hælstykket på plads.

Trin 8

Stomp boot i den nyinstallerede binding. Det skal være perfekt tæt og klar til skråningerne.

Trin 9

Indstil DIN- eller spændingspunktet for bindingen. Dette er afgørende for sikker skiløb. Hvis du ikke kender din DIN-indstilling, som er baseret på din størrelse og din grad af skiskompetence, skal du kontrollere dit DIN-diagram eller se det op online. En ukorrekt DIN vil gøre ski farligt, fordi dine ski kan frigive uventet, eller de kan ikke slippe, når det er nødvendigt.

Del:
Kommentarer