Sådan indstilles hjulstørrelsen i en cykelcomputer

Sådan indstilles hjulstørrelsen i en cykelcomputer

Generelt kan du kigge på dit dæks sidevæg for at finde sin størrelse, svarer til dette nummer - normalt noget som 700 X 23 eller 26 X 2,0 - til en kode i din cykelcomputer's manual og følg disse instruktioner for at indtaste koden i computer. Computeren har brug for at kende dækstørrelsen, så den nøjagtigt kan omdanne dækomdrejninger til kørestatistikker, såsom mph eller kph og afstået distance. I nogle tilfælde har du muligvis ikke fuldstændige data, eller du ønsker næsten perfekt nøjagtighed. Brug udrulningsmetoden til at kalibrere din computer i disse situationer.

Placer en lille maling på midten af ​​din cykels forside.

Flyt cyklen fremad, så dæket gør to malemærker på fortovet. Som den sene cykelekspert Sheldon Brown bemærker, for nøjagtighedens skyld skal du holde hjulet helt lige, når du bevæger dig fremad. Brug en assistent til stabil og styre cyklen, mens du sidder på cyklen, hold styret lige.

Mål afstanden mellem de to malemærker, som dækket gør på vejen med et målebånd. For større nøjagtighed anbefaler Brown at flytte cyklen tre til fire omdrejninger og bruge den gennemsnitlige afstand mellem alle omdrejninger.

Beregn dit resultat med 2,54 for at få centimeter og 25,4 for at få millimeter, hvis dit målebånd bruger tommer. Nogle cykelcomputere kræver, at du indtaster dækstørrelsen i centimeter, mens andre bruger millimeter. Hvis din computer beder om radius, divider dit resultat med 6.2832 for at opnå den værdi.

Del:
Kommentarer