Sådan immobiliseres et håndled for en strakt tendon i armen

Sådan immobiliseres et håndled for en strakt tendon i armen

Tendons forbinder muskel til knogle, der frembringer bevægelse af leddene i kroppen. Tendons i armen kan være belastet med overforbrug eller skade, der påvirker funktionen væsentligt. Muskler, der bøjer håndleddet, tommelfingre og fingre fremad i fleksion og bagud i forlængelse, er ofte anstrengt. For fuldt ud at hvile de sener, der er forbundet med disse knogler, anvendes en skinne til midlertidigt at immobilisere håndleddet.

Anatomi

Muskler der bøjer fingrene og håndleddet kaldes kollektivt flexorer. Tendons fastgør til knoglerne i fingrene og håndled fra flere muskler i underarmen. Disse muskler kommer sammen i albuen og forbinder til en sene, den fælles flexor senen. Denne senge krydser albueforbindelsen, der fastgøres til den mediale epicondyle, den spidsede knogle på indersiden af ​​albuen.

Extensor musklerne rettede fingrene og bøj håndledet bagud. Tendons fastgør fingrene og håndleddet fra flere muskler i underarmen. Extensor musklerne kommer sammen og danner en sene ved albuen, den fælles extensor senen. Denne senge er fastgjort til den laterale epicondyle, den spidsede knogle på ydersiden af ​​albuen.

To sener, der bevæger tommelfingeren, er ofte anstrengt. Senerne løber fra knoglerne i tommelfingeren til musklerne i underarmen, der fastgøres til knogle på den underbenede pinky side. En hjælper med at flytte tommelfingeren til forlængelse, "hitchhiking" positionen. Den anden bevæger tommelfingeren i bortførelsen, som beskriver bevægelse til siden, som ved at gribe en kop eller et glas. Denne tilstand af irritation af sener i tommelfingeren hedder De Quervains tenosynovitis.

De Quervains Tenosynovitis

Forårsaget af betændelse i tommelfingeren og extensor-sener, opstår der smerter langs tommelfingeren af ​​håndleddet og underarmen. En tommelfinger spikeskinne bruges til at immobilisere håndleddet og tommelfingeren for at hvile disse sener. Denne splint ligner en håndleds-cock-splint. Den dækker cirka halvdelen af ​​underarmen og er fastgjort med fastgørelsesremme. Denne splint har dog et ekstra stykke, der dækker tommelflængden. En aluminiumstang indenfor denne del af spalten forhindrer tommelfingeren i at bevæge sig.

En tommelfinger spica splinter bæres i løbet af dagen for at reducere smerte med daglige opgaver. Funktionen påvirkes af denne skinne, fordi tommelfingeren ikke kan bruges. Som med andre forhold kan denne splint bæres i flere måneder, indtil symptomerne løser.

Tennis albue

Tennis albue eller lateral epicondylitis er en tilstand forårsaget af mikrotearing af den fælles extensor senen. Smerter og hævelse opstår på ydersiden af ​​albuen, på og omkring den laterale epikondyle. Den eneste måde at fuldt ud hvile det skadede område er at immobilisere håndleddet. En håndledsknop-splint dækker cirka halvdelen af ​​længden af ​​underarmen og ender i håndfladen. En huludskæring tillader tommelfingerbevægelse. Denne skinne har ofte en aluminiumstang langs underarmens forside og er sikret med fastgørelsesremme. Spalten bæres i løbet af dagen for at forhindre håndledsbevægelse med daglige opgaver og kan bruges i flere måneder. Selvom håndleds immobilisering er en almindelig behandling for tennisalbue, er det ifølge en 2001-gennemgang offentliggjort i "British Journal of General Practice" ikke blevet bevist, at det er effektivt at reducere albue-albue symptomer.

Golferens albue

Golferens albue, også kaldet medial epicondylitis, skyldes mikrotearing af den fælles flexor sen på indersiden af ​​albuen. Smerte og hævelse udvikler sig ved eller omkring medialepicondylen, og daglige opgaver bliver vanskelige.

Golferens albue er immobiliseret med den samme spids, der bruges til at behandle tennisalbue, håndleddspidsen, der bæres om dagen for at forhindre bevægelse under daglige opgaver. Som med tennisalbue kan denne skinne bruges i flere måneder, indtil symptomerne løser.

Del:
Kommentarer