Sådan hjælper du en blæse på ansigtet helbrede hurtigt

Sådan hjælper du en blæse på ansigtet helbrede hurtigt

Mayo Clinic udtaler, at der opstår blå mærker, når blodkarrene er brudt i nærheden af ​​hudens overflade. Dette forårsager, at noget blod lækker ind i vævene under huden, hvilket giver en sort og blå farve. Kvinder blærer lettere end mænd, ifølge WebMD. Hvis du har et mærke på dit ansigt, skal du ikke skjule dig fra verden. Der er metoder til at hjælpe en blå mærke på ansigtet helbrede hurtigt.

Påfør en kold komprimering til ansigtets brudt område. Kulden hjælper med at reducere blod, der kommer ud i det omgivende væv, rapporterer Sheryl Clark, MD. Blæren vil være mindre og mindre alvorlig. Du skal anvende en komprimering, så snart du bliver brudt. Hold på området i 20 minutter. Gentag hver anden time.

Sæt varme på det kludede område. Brug kølemetoden i 24 timer. Påfør derefter en vaskeklud, der er gennemblødt i varmt vand til det kludede område. Dr. Clark siger, at varme kan åbne blodkarrene, så de kan slippe af med væsker og blodceller hurtigere. Påfør varmen i 20 minutter tre gange om dagen.

Påfør arnicaolie eller gel på blæren. WebMD siger, at arnica kan reducere hævelse og endda reducere smerte. Arnica er tilgængelig hos de fleste sundheds-mad butikker. Følg anvisningerne på pakken.

Brug en vitamin K creme. Kig efter en over-the-counter creme og følg anvisningerne på pakken. K-vitamin bruges efter operation for at fremskynde processen med hudhelbredelse og reducere blå mærker og hævelse, WebMD-rapporter.

Påfør hekseskal til blæren. Witch Hazel indeholder kemikalier kaldet tanniner, som ifølge WebMD kan reducere hævelse, helbrede ødelagt hud og endda bekæmpe bakterier. Følg anvisningerne på pakken for brugsanvisning.

Tips

For at undgå forhindring af blå mærker, brug en C-vitamin i ansigtet. Dr. William Bergfeld siger, at C-vitamin creme kan hjælpe med at genopbygge kollagen i huden, hvilket gør det mindre sandsynligt at blå mærke.

Del:
Kommentarer