Sådan hjælper du blokerede penile vener

Sådan hjælper du blokerede penile vener

Blokerede penile vener resulterer i unormal blodgennemstrømning ind i og ud af penis. Som følge heraf bliver blod ofte fanget i penis, hvilket resulterer i veno-okklusiv priapisme. Dette er en betingelse for en langvarig og smertefuld erektion som følge af blokerede vener i penis. Desværre vil du ikke kunne behandle blokerede penile vener hjemme. Hvis du har mistanke om, at du har denne betingelse, er det vigtigt at tale straks med din læge for at få den rette pleje og behandling, du har brug for.

Besøg din læge for at få en nøjagtig diagnose. Før du forsøger at behandle din tilstand, er det vigtigt at besøge din læge. Selvom dine symptomer kan indikere, at du har en blokeret penileve, kan det indikere en mere alvorlig eller underliggende sygdomstilstand. Når du taler til din læge, skal du forklare dine symptomer og historie så præcist som muligt. Din læge vil gøre en fysisk undersøgelse af penis. En angiografi vil sandsynligvis blive brugt til at lokalisere de blokerede penile vener, mens et Doppler-sonogram vil blive brugt til at detektere unormal blodgennemstrømning.

Påfør is til penis for at reducere hævelse. Når venerne i penis blokeres, kan blod ikke løbe fra penis. Som et resultat bliver penisakslen almindeligvis stiv og opsvulmet, hvilket resulterer i en smertefuld og vedvarende erektion. For at hjælpe med denne hævelse, påfør en ispakning til penisakslen. Fordi penishuden er så delikat, pakk ispakningen i et tyndt håndklæde, før det påføres huden. Is området i 15 til 20 minutter hver 3 til 4 timer.

Engagere i let motion, som kan hjælpe med at omdirigere blodgennemstrømningen til andre områder af kroppen. Øvelsen skal ikke være kraftig eller omfattende. For eksempel, prøv at gå op og ned nogle få trapper. Eller tag en kort gåtur rundt i blokken. Hvis smerten bliver værre med bevægelse, forsøg ikke at udøve.

Fjern blodet fra penis med aspiration. For denne procedure vil din læge begynde at dumpe penis. Derefter vil han indsætte en nål i akslen og dræne det blokerede blod fra penis. Selvom det nok ikke vil korrigere blokering, vil det mindske hævelsen og trykket.

Korrekt korrigere blokeringer afhængigt af din individuelle situation. Hvis du lider af en brudt blodår eller åre, vil din læge bruge kirurgisk ligering for at rette op på problemet. Den arterie eller blodåre, der har sprængt, bliver bundet, hvilket gør det muligt for blodgennemstrømningen at vende tilbage til sin normale tilstand. Hvis arterien eller venen ikke har bristet, vil din læge sandsynligvis indsætte en shunt i den blokerede ven. Denne shunt vil gøre det muligt for blod at omgå blokering, vender tilbage til normal.

Advarsler

Hvis du har mistanke om, at du har en blokeret penileve, er det vigtigt, at du straks læger lægehjælp. Forsøg ikke at behandle tilstanden selv, da det kan medføre, at tilstanden bliver værre. Ifølge Cleveland Clinic, jo længere denne lægehjælp er forsinket, jo større er risikoen for permanent dysfunktion af penis.

Del:
Kommentarer