Sådan heler en virkelig dårlig forkølelsessår

Sådan heler en virkelig dårlig forkølelsessår

Koldsår, også kendt som feberblærer, er infektioner af herpes simplex-virus. De opstår normalt omkring læberne. Herpes simplex-virus ligger i din krop, indtil det udløses af stress, menstruation, koldt eller feber eller vitamin- og enzymmangel. Du kan føle en prikkende eller brændende fornemmelse på stedet for det kolde øm, før det faktisk vises. Koldsår kan ofte gentage sig på samme sted, og varer normalt omkring to uger. Der er ingen kur, men der er medicinske behandlinger og hjemmehjælpemidler, der kan hjælpe med at lindre symptomerne.

Behandling af kolde sår

Behandle dit kolde ømme med en række hjemmemekanismer. Placer en isterning på såret, eller sug på en popsicle; Kulden kan sænke smertens bevægelse. Prøv over-the-counter salver, der indeholder lidokain eller benzocain, som vil numme smerten. Undgå at klemme såret eller forsøge at dræne det. Påfør zink, E-vitamin eller aloe vera topisk. Dab kamfer eller dimethylsulfoxid på såret med en bomuldspinne to gange om dagen for at hjælpe med at stoppe væksten af ​​virussen. Stejl en tepose i kogende vand, og så påfør teposen direkte på det kolde ømme for at hjælpe såret forsvinde om cirka fem dage. Påfør vaselin eller lignende salver til det onde for at lette tørheden og revnen, der kommer med forkølelsessår. Varme kompresser kan også hjælpe med at lindre smerter.

Tag forskellige receptfrie lægemidler eller kosttilskud via munden for at lette smerten ved et forkølelsessår eller fremme helbredelsen. Tag en over-the-counter smertelindring som aspirin, Tylenol eller ibuprofen. Tag 200 til 500 mg C-vitamin for at hjælpe sårlægen hurtigere. Tag 3000 mg lysin dagligt mellem måltiderne, i en tom mave, for at hjælpe med at forkorte varigheden af ​​såret. Du kan også finde lysin i yoghurt. Drikke te lavet af to eller tre blade af salvie med en teskefuld pulveriseret ingefær tilsat. Homøopatiske midler til kolde sår omfatter nat mur, blæksprutte blæk, bittersød og calciumsulfid.

Tag antivirale lægemidler til dine kolde sår, hvis din læge ordinerer dem. Antivirale lægemidler, der for øjeblikket er på markedet for kolde sår, er acyclovir, der sælges under varemærket Zovirax; famciclovir, solgt under varemærket Famvir; og valacyclovir, solgt under varemærket Valtrex. Din læge vil formentlig ordinere dem for dig, hvis du har haft gentagne udbrud af kolde sår, eller hvis du har identificeret en udløser, der forårsager kolde sår i din krop. Disse lægemidler vil forkorte udbruddet og mindske enhver smerte.

Forhindre kolde sår ved at undgå kontakt med alle, der har forkølelsessår, da herpes simplex-virus er ekstremt smitsom. Må ikke kysse eller dele madredskaber eller sølvtøj med alle, der har forkølelsessår udbrud. Vask dine hænder ofte, især når du er omkring nogen med forkølelsessår. Brug solnedgang, da for meget udsættelse for sol kan nogle gange gøre forkølelsessår igen, og glem ikke sollys til dine læber. Udskift din tandbørste i begyndelsen af ​​et forkølelsessår udbrud, og igen, når udbruddet er helet. Undgå stress, som ofte udløser kolde ømme udbrud.

Del:
Kommentarer