SĂĄdan helbredes efter brug af Efudex

SĂĄdan helbredes efter brug af Efudex

Efudex (fluorouracil) er den førende hudbehandling for actiniske eller solkeratose-hudvækst, der kan give anledning til kræft, hvis den ikke behandles. Tilgængelig i form af creme eller opløsning er Efudex også vigtig i behandlingen af ​​langsomt voksende maligne tumorer (overfladisk basalcellekarcinom), der kan findes på kanterne af øjenlågene, læberne eller næseborene. Medikamentet anvendes normalt til det udførte område indtil det punkt, hvor den gamle hud kommer ud eller en læsion dannes, og det er omkring denne gang, at din læge vil bede dig om at stoppe med at bruge Efudex. Efter behandlingsperioden, som normalt varer to til fire uger, har du brug for en anden til to måneders helbredelse. Det er i denne helbredende periode, at der er yderst omhu for at supplere Efudex's virkninger.

Instruktioner

Brug et antibiotikum kaldet Mupirocin 2% og et kortikosteroid Fluticasonpropionat 0,05%. Disse er to typer topiske cremer, som læger normalt ordinerer på den første og anden dag af helbredelse, efter at din behandling med Efudex er stoppet. Bland og anbring de to cremer på det berørte område 2-3 gange dagligt, men helst en gang efter at have vågnet op og en anden om aftenen. I løbet af denne tid forventer din hud at knække og bløde og stikke, og forvent dine øjne at svulme.

Brug et smertestillende middel som Tylenol til at reducere smerten fra fjerde til sjette dag med helbredelse. Forvent en mere stikkende smerte, en blodig brudt hud og alvorlig kløe på den berørte del.

Påfør solcreme for at beskytte den helbredende hud, når du går ud. Fortsæt med at gøre dette på et hvilket som helst punkt i helingsprocessen, hvis du tror, ​​at din hud vil blive udsat for sollys. Forvente en mere alvorlig smerte ledsaget af krakning og flakning af den skadede hud.

Fortsæt med regelmæssige besøg hos lægen for at vurdere fremskridt og effektivitet i din helbredelse. I løbet af denne tid kan lægen give dig et skøn over, hvornår helingen skal afsluttes, og medicinen stopper.

Fortsæt med at anvende de to cremer (se trin 1), når din helbredelse skrider frem. Fra den ottende til den tiende dag med helbredelse vil du opdage en vis tørhed og tæthed i huden på det udførte område, store flager af gammel hud kommer ud efter opvaskning og lyserød hud i området.

Stop med at anvende de to cremer fra den 12. til 14. heledag. På omkring denne tid vil smerten blive stærkt reduceret, selvom kløen kan forblive.

Undgå at lægge pres på den nyligt voksende lyserøde hud på ethvert punkt af helbredelse. Efter den 21. dag vil du se en mærkbar reduktion i den nye huds pinkhed. Kløften forventes at stoppe, og pinkheden reduceres den 28. dag. Alt vil være tilbage til det normale på den 36. dag, selv om nogle patienter kan komme sig helt tilbage på den 22. dag.

Tips

Under helingsprocessen må du aldrig bruge kosmetik eller andre hudprodukter. Hvis du glemmer en ansøgning af cremerne, skal du blot genoptage ansøgningen som ordineret af din læge uden at øge eller fordoble dosen. Se lægen efter behandling for at få en fuldstændig vurdering af din helbredelse.

Advarsler

Anvend aldrig nogen af ​​de ovennævnte lægemidler (de to cremer og det smertestillende middel), medmindre lægen har ordineret det. Forsøg aldrig at dække det berørte område med gasbind eller bandager, medmindre det anbefales af din læge. Undgå helt solbeskyttelse eller andre former for UV-lys i helingsprocessen. Selv efter fuld helbredelse, skal du sørge for at bruge solcreme hver dag.

Del:
Kommentarer