SĂĄdan har du et godt sportsmandskab

SĂĄdan har du et godt sportsmandskab

Sport handler ikke bare om at vinde og tabe. Viser respekt for andre deltagere, og for reglerne i selve spillet hjælper det med at sikre, at sporten forbliver sjov og retfærdig for alle. Grundlæggende om god sportsmandskab er let at lære, men det går ud over det indlysende, der hjælper med at vise den type attitude, der kan være en model for andre.

Overhold reglerne

En del af sportsmandskabet spiller fair, hvilket betyder at man følger reglerne og er ærlige. Det betyder, at sportsmandskab kan komme i konflikt med ønsket om at vinde. For eksempel, hvis du spiller basketball og bolden kigger fingerspidserne inden du går ud af grænsen, kræver sportsmandskab at eje op til det og give bolden til det andet hold. Selv om det kan være en del af spillet at forsøge at lokke modstandere i forurening, ville fejende kontakt, da ingen opstod i et forsøg på at trække en dommerens fløjte ikke vise godt sportsmandskab.

Respekter andre

God sportsmandskab viser respekt for holdkammerater, modstandere og embedsmændene. Må ikke bøje bolden og tage alt muligt skud, selvom du er den bedste spiller på holdet. En del af at være en god sport er at få alle involverede og have det sjovt. Erklære, når modstandere gør gode spil og hjælpe dem op, når de falder. Behandle modstandere, som du gerne vil blive behandlet, når du spiller med venner - tag dem ikke i vejen, når du laver et positivt spil eller når de laver en fejl.

Argumenterer ikke med embedsmænd

Tjenestemænd og dommere har måske ikke altid den rigtige samtale, men de gør deres bedste. Accepter deres beslutninger uden klage snarere end at argumentere efter en dårlig beslutning. Lobby ikke embedsmænd i håb om at få gunstig behandling senere. Hvis der er noget, du skal diskutere, såsom en modstander, der spiller for fysisk, skal du gøre det roligt under en stoppe af spillet.

Vindende og tabende

Mange sports konkurrencer slutter i en håndtryk linje, men god sportsmandskab går ud over ritualet at slå håndflader og sige "godt spil." Efter en sejr, vær ægte, når du byder på ros til modstandere, og undgå skæl. Du behøver ikke at være falsk beskedne og optræde som sejren betyder ikke noget, men heller ikke bør du gloat. Efter et tab, undgå påstand om, at din modstanderens sejr var ufortjent. Som legendarisk UCLA basketball træner John Wooden sagde: "Når et spil er forbi, og du ser nogen der ikke vidste udfaldet, håber jeg ikke kunne fortælle ved dine handlinger, uanset om du scorede en modstander eller modstanderen outscored dig. "

Fra feltet

Sportsmanship er lige så vigtigt på sidelinjen som det er på banen. Undgå at forsøge at fortælle en ungdomstræner, hvordan han skal ændre sin praksis eller argumentere for en holdkaptajn om, at en af ​​dine venner skal få mere spilletid. Må ikke boo eller råbe fornærmelser på det andet hold eller dets fans. Lav sport om sjov og spænding i konkurrence i stedet for resultatet, og vær et eksempel for andre. Som tidligere fodboldtræner i fodboldknoderen Knute Rockne sagde: "En mand, der dyrker sportsmandskab, er langt bedre end 50 prædike det."

Del:
Kommentarer