Sådan håndteres en blæredroppe

Sådan håndteres en blæredroppe

Cystocele, mere almindeligt kendt som en prolapsed blære, opstår, når væggen mellem vagina og blære svækker, hvilket forårsager blæren at bevæge sig ind i vagina. Dette er normalt et resultat af overdreven belastning fra fødsel eller afføring, løft af tunge genstande eller nedsat østrogenproduktion, hvilket svækker musklerne. Det kan forårsage urinlækage, smerte, en følelse af tryk og blæreinfektioner. Behandlingen vil afhænge af, hvor langt ned blæren er faldet i vagina og spænder fra konservativ selvbehandling til operation.

Undgå tung løft og anstrengelse; Dette kan forværre din tilstand ved at få blæren til at bevæge sig længere ind i vagina.

Styrk dine bækkenbundsmuskler. Mayo Clinic anbefaler at gøre Kegel øvelser. Disse øvelser ligner den bevægelse du ville bruge til at stoppe strømmen af ​​urin. Kontrakt musklerne og hold for et tal på tre og slapp af for et tal på tre; Gentag 10 til 15 gange tre gange om dagen.

Spis en fiber med højt fiberindhold for at undgå forstoppelse; belastningen kan forværre tilstanden.

Oprethold en sund vægt.

Overvej at bruge østrogenerstatningsterapi, hvis overgangsalderen er ansvarlig for cystoklen. Øge mængden af ​​østrogen i din krop vil styrke bækken muskler. Din læge vil afgøre, om dette er en passende behandling for dig.

Brug en pessary, som er en ring lavet af plast eller gummi, der holder blæren på plads, hvis din sag er mere alvorlig. Din læge kan også anbefale en stor tampon eller membran. For de fleste kvinder er dette en midlertidig behandling, indtil de har operation, men nogle bruger det i årevis.

Tal med din læge om kirurgiske indstillinger, hvis din prolaps er alvorlig. Den type operation du har vil afhænge af flere faktorer, og de har som mål at flytte blæren tilbage til sit rette sted og styrke de omgivende muskler og ledbånd.

Del:
Kommentarer