SĂĄdan genvinder du fra hammertoe og bunion kirurgi

SĂĄdan genvinder du fra hammertoe og bunion kirurgi

Hammertoe deformiteter og bunioner, der fortsat giver smerte på trods af ikke-invasive behandlinger, kræver ofte kirurgisk korrektion. Din læge vil afgøre, hvilken af ​​de mange typer kirurgiske indgreb der skal korrigere disse fodproblemer, der passer bedst til din situation. Din deltagelse i genoprettelsesprocessen fra hammertoe og bunion kirurgi hjælper i helbredelsen og fremmer et godt, langsigtet resultat.

Kontrol Hævelse og smerte

Hold din fod forhøjet på puder for at minimere hævelse. Dette er især vigtigt i de første par postoperative dage, hvor hævelse er mest signifikant. Sæt en anden pude under dit knæ for at gøre forhøjelsen af ​​din fod mere behagelig. Fortsæt med at hæve din fod, indtil hævelsen ophører, eller din læge rådgiver dig om, at det er sikkert at stoppe. Kontrol af hævelse i din fod reducerer smerte og fremmer heling.

Påfør en ispakning til din fod, når du kommer hjem fra din procedure. Pak ispakningen i et håndklæde for at forhindre, at bandagen bliver våd. Hold is på din fod i løbet af dine vågne timer i de første par dage efter din operation for at kontrollere smerter og reducere hævelse.

Tag over-the-counter eller receptpligtig smertestillende medicin ifølge din læge instruktioner. Niveauet af smerte efter hammertoe og bunion kirurgi varierer afhængigt af de udførte procedurer og din smertegrænse. Ved at holde din fod forhøjet og iced reducerer typisk mængden af ​​smertestillende medicin, du skal forblive komfortabel.

SĂĄrpleje

Hold bandagen på din fod rent og tørt. Følg din kirurgs anvisninger, hvis du skal udføre sårpleje hjemme. Normalt vil din læge se dig på kontoret til din første bandageændring.

Lad ikke din fod være våd i badet eller brusebadet, før din læge råder dig over, at det er sikkert at gøre det. Holde din snit tørre fremmer helbredelse og hjælper med at forhindre udviklingen af ​​infektion.

Tag eventuelle antibiotika, som din læge foreskriver som anvist Sørg for at tage hele medicinen. Vær ikke foruroliget, hvis din læge ikke foreskriver antibiotika, fordi de ikke er nødvendige i mange tilfælde.

Gå til din læge kontor som planlagt at fjerne dine sting dette sker typisk en til to uger efter din operation. Tidlig eller sen fjernelse af dine sting kan forstyrre dit opsving.

Brug det postoperative fodtøj som ordineret af din læge. Du vil sandsynligvis vende hjem efter din operation med en kirurgisk støvle, der understøtter din fod og holder tæerne i den korrekte justering.

Fortsæt ikke med at bære dine sædvanlige sko, før din kirurg røver dig til at gøre det. Hvis du bruger det forkerte fodtøj, kan det medføre en langvarig succes med din operation.

Vægtbærende og genoptagende aktiviteter

Selv om du sandsynligvis vil kunne gå straks efter din operation, skal du holde din vægt på hælen og væk fra tæerne i overensstemmelse med din læge instruktioner efter operationen.

Hvis din læge giver dig en snegler, krykker eller en stok for at hjælpe dig med at gå, skal du bruge disse mobilitetshjælpemidler som foreskrevet. Genoptag ikke den fulde vægt, der ligger på den fod, der blev gennemgået, før din læge råder dig om, at det er sikkert.

Vær tålmodig og følg din læge instruktioner vedrørende genoptagelse af dine sædvanlige aktiviteter. Helbredelsesprocessen for bunion og hammertoe-kirurgi fortsætter i 3 til 12 måneder efter operationen. Undgå fristelsen til at deltage i anstrengende aktiviteter, før din læge bestemmer, at det er sikkert for dig. Straining din fod hurtigt efter din operation kan føre til et dårligt resultat og fortsat smerte.

Tips

Du kan komme tilbage til arbejde, når din læge renser dig for at gøre det. Du kan muligvis vende tilbage til arbejdet et par dage efter din operation, hvis dit arbejde primært er stillesiddende. Din tilbagevenden til arbejde vil blive forsinket, hvis dit job kræver langvarig stående, gå eller mere anstrengende aktivitet.

Spis en sund, velafbalanceret kost til hjælp i din genopretning. Mager protein, frugt og grøntsager er særligt vigtigt at medtage i din diæt i ugerne efter operationen.

Dårlig passende sko og høje hæle bidrager til udviklingen af ​​hammertoe deformiteter og bunions. Når du helbreder fra din operation, skal du tale med din læge om, hvilke typer sko der skal bæres for at mindske risikoen for en gentagelse af disse smertefulde fodproblemer.

Udførelse af ordineret fod-, tå- og ankeløvelser kan fremskynde dit opsving efter hammertoe og bunion kirurgi. Men start ikke et træningsprogram uden først at diskutere det med din læge.

Advarsler

Kontakt din læge hurtigst muligt, hvis du udvikler feber, bløder mere end et par dråber fra dit snit, bemærker sårdræning på dit bandage eller udvikler rødme og varme på operationsstedet.

Beskyt din fod mod bumping, især hvis du har en midlertidig metalstift, der holder knoglerne på plads. Ring din læge med det samme, hvis du ved et uheld udskifter stiften.

Del:
Kommentarer