SĂĄdan genkender du typer af bugsebitt

SĂĄdan genkender du typer af bugsebitt

Insektbid er et potentielt alvorligt problem. Insekter som myg og flåter kan videregive alvorlige sygdomme som malaria eller Lyme sygdom, mens andre insektbid er harmløse. At anerkende den type bug bid du har, vil hjælpe dig med at vide, hvornår du skal gå til en læge og undgå de sygdomme og sundhedsproblemer, som visse alvorlige insektbid kan forårsage.

Vær opmærksom på hvor på kroppen du er blevet bidt. Placeringen af ​​stedet viser ofte, hvilken type insekt du har. For eksempel bidder der omkring fødderne, og ankler er almindelige for lopper, mens myg ofte bider arme, skuldre eller hals i eksponeringsområder.

Se pĂĄ antallet af bid. Antal bid kan ogsĂĄ angive den type insektbid du har. Lopper vil for eksempel bide flere omrĂĄder, mens en flĂĄter eller myg vil bide kun et eller to omrĂĄder.

Se efter mønstre. Nogle insekter skaber karakteristiske bidemønstre, mens andre ikke gør det. Spiderbid forekommer ofte i rækker langs huden, da edderkoppen bevæger sig over kroppen; bedbugs vil normalt give to eller flere bites i træk. Andre insekter, som myg og lopper, har ikke noget specifikt mønster for deres bid.

Overvej hvad biden føles. Bider fra ildmyrer, nogle edderkopper og stikkende insekter vil gøre ondt, når de bidder. Andre, som myg og bedbugs, vil gå ubemærket til, indtil insektet er væk.

Se på reaktionen på huden. Den måde, huden reagerer på, vil normalt give en indikation af typen af ​​insekt den smule. For eksempel vil en mygebid resultere i runde, hævede hud.

Pas på reaktioner som hævelse eller et brudt udseende. Edderkoppebid, især i tilfælde af giftige edderkopper, kan have opsvulmet udseende. Hvis huden ser ud til at blive brudt eller begynder at svulme, søg lægehjælp. Den brune recluse edderkopp bid vil have et brudt udseende og en sort enke edderkopp bid vil ofte resultere i større hævelse.

Se efter fevers. Fevers, der starter kort efter et insektbid, giver anledning til bekymring. Tick ​​bites, der forårsager feber, er ofte tegn på enten Lyme's disease eller Rocky Mountain spotted feber, som begge kræver lægehjælp så hurtigt som muligt. I tilfælde af en myg bid er bekymringen om feber relateret til malaria.

Kig efter udslæt. Udslæt er en anden grund til bekymring i insektbid. Tick ​​bites kan forårsage udslæt af to typer: et udslæt, der ligner et mål og spredes ud i ringe eller udslæt, der starter ved ankler og håndled, og begynder gradvist at sprede sig fra ekstremiteterne. Et målrettet udslæt er et primært tegn på Lyme's sygdom; et udslæt på ekstremiteterne er et tegn på Rocky Mountain plettet feber. Søg lægehjælp straks efter bemærkning af udslæt.

Advarsler

Hvis du bemærker nældefeber, hævelse, udslæt eller blå mærker efter en insektbid, skal du straks søge læge.

Del:
Kommentarer