Sådan genkender du symptomerne på MRSA infektion i hovedbunden

Sådan genkender du symptomerne på MRSA infektion i hovedbunden

MRSA (methicillinresistent Staphylococcus Aureus) er en stamme af staph-bakterier, der er resistente over for de mest almindeligt foreskrevne antibiotika. Mens de fleste MRSA-infektioner plejede at forekomme fra at være i et hospital eller ammende miljø, har samfund erhvervet MRSA blevet meget almindeligt landsdækkende. MRSA inficerer oftest huden og præsenterer som læsioner som koger, pustler, knuder, abscesser og sår, enten som en enkelt læsion eller i grupper af læsioner. Et ofte overset område, der er modtageligt for MRSA-infektion, er hovedbunden. Staph-bakterier kan nemt invadere hovedbunden efter traume fra hovedskader, irritation mod ridser eller hovedbundsforbrændinger fra kemiske hårprodukter. Hovedbund MRSA kan være svært at diagnosticere, fordi håret kan skjule læsionerne, og fordi hovedbunds MRSA-symptomer kan forveksles med andre hovedbundsbetingelser, såsom sebaceøse cyster og psoriasis. Når hovedbunden MRSA er mistænkt, skal du kigge efter følgende symptomer og straks kontakte din læge. Tidlig behandling af MRSA er afgørende for at undgå alvorlige og til tider livstruende komplikationer som cellulitis, septikæmi og MRSA lungebetændelse.

Vær opmærksom på ualmindeligt kløe, brænd eller ømhed i hovedbunden. MRSA infektioner i hovedbunden starter ofte som mindre irritation, der let kan forveksles med skæl, lus og andre almindelige tilstande forbundet med hovedbundsbetændelse.

Kontroller hovedbunden for klumper eller knuder, der er røde og ømme. Hovedbundsnødler, der er forbundet med MRSA, kan forekomme som enkelte knuder eller grupper af flere knuder. MRSA knuder er normalt betændt og forårsager mindre til alvorlig smerte og ubehag. De bryder ofte og oser puss og kan til og med bløde. Når knuderne brister, kan de blive dækket af tykke, crusty scabs, der kløe. Nogle tilfælde af hovedbund MRSA producerer små pustler i stedet for store oserende knuder. MRSA pustler ligner bumser og er omgivet af et rødt område af betændt hud. Disse pustler er ofte fejldiagnosticeret som simpel folikulitis. Men når rutinemæssige antibiotika ikke helbreder pustlerne, bør MRSA-infektion mistenkes.

Pas på andre tegn på infektion. Mens mange tilfælde af hovedbund MRSA producerer ingen andre symptomer end hudlæsioner, oplever nogle mennesker staph infektion symptomer i hele kroppen. Nogle MRSA symptomer at se efter omfatter: feber, tab af appetit, hævede lymfeknuder, hovedpine og træthed.

Søg straks lægehjælp, hvis der er mistanke om infektion med MRSA. Det er vigtigt, at MRSA behandles med de rigtige antibiotika (normalt givet oralt, topisk og / eller gennem en IV). Hvis den ikke behandles, kan hovedbunden MRSA føre til farlige infektioner i andre organer i kroppen, som lungerne, hjertet, rygsøjlen, nyrerne og blæren.

Mens du bliver behandlet for hovedbund MRSA af din læge, skal du træffe forholdsregler for at forhindre spredning af staph infektion hos andre. Hold MRSA læsioner dækket med sterile bandager. I tilfælde af MRSA i hovedbunden kan du dække dit hoved med tørklæder eller bomuldshatte, der rengøres og desinficeres dagligt. Shampoo hver dag med et sårrensemiddel som Hibiclens. Du kan også behandle hovedbundssår med ren te-træolie 2-3 gange om dagen for hurtigere genopretning. Tea tree olie har vist sig at dræbe MRSA bakterier meget effektivt i flere undersøgelser. Hvis hovedbundssår er særlig smertefuldt og følsomt, skal du fortynde te-træolie med vand før påføring. Øv god hygiejne og vask dine hænder med sæbe og varmt vand flere gange hele dagen, især efter at du har rørt MRSA-smittede hovedbundssår.

For at forhindre genfødning med MRSA i hovedbunden, kassér alle kamme, børster og hårtilbehør, der blev brugt, mens de blev inficeret. Vask sengetøj og tæpper i varmt vand med blegemiddel. Vask dit hår regelmæssigt og hold eventuelle hovedbundsforhold som skæl og eksem under kontrol. At have en allerede eksisterende hovedbunds tilstand øger dine odds for at blive inficeret med hovedbund MRSA i fremtiden.

Advarsler

MRSA er en meget alvorlig infektion og skal straks behandles af en læge. Hvis du mener, at du måske har MRSA i hovedbunden eller andre steder, så tøv ikke med at kontakte din læge. Tidlig behandling kan forhindre livstruende MRSA komplikationer.

Del:
Kommentarer