Sådan frigør du dig selv fra din CPAP Sleep Apnea Machine

Sådan frigør du dig selv fra din CPAP Sleep Apnea Machine

Hvis du er blevet diagnosticeret med søvnapnø, bruger du sandsynligvis en CPAP-maskine og hovedbeklædning som den her viste. CPAP står for kontinuerligt positivt luftvejstryk.

CPAP-maskinen er forbundet med en lang fleksibel slange til hovedbeklædning eller ansigtsmaske, som du bærer hver nat, hele natten, mens du sover. En kontinuerlig luftstrøm holder luftvejen i halsen åben, så vejrtrækningen ikke er blokeret under søvn.

Selv om patienter af enhver størrelse og vægt kan diagnosticeres med obstruktiv søvnapnø, er fedme voksne de hyppigst diagnosticerede. Især dem med overskydende væv / fedt i ansigt og nakke.

CPAP kan være livreddende og forbedre apnøpasternes generelle sundhed og velfærd. CPAP kan dramatisk forbedre søvnkvaliteten, øge energiniveauet, reducere mental og fysisk træthed i løbet af dagen, forbedre blodtrykket og hjertefunktionen og give lindring til personer, hvis søvnstudie viste, at de stoppede med at trække vejret flere gange hver nat.

Nogle patienter (jeg er et eksempel) er i stand til at befri sig fra tilstanden af ​​søvnapnø og deres CPAP-maskiner med en vis mængde vægttab. Denne artikel går ind for det resultat.

Hvis du er overvægtig og har obstruktiv søvnapnø, og ikke ønsker at tilbringe en levetid, der er knyttet til en maskine om natten, er denne artikel værd at læse.

Forstå, at CPAP er ofte medicinsk nødvendigt

Søvnapnø kaldes undertiden en 'stille morder', fordi folk kan og dør af det, mens du sover. Selv om dødelige konsekvenser er ualmindelige, kan apnø ubehandlet forårsage højt blodtryk, pulmonal hypertension, hjertearytmi, slagtilfælde og andre kardiovaskulære sygdomme. CPAP kan være livreddende og kan forbedre apneapatienternes generelle sundhed og velvære. Følg din læge råd og brug det, indtil du er sikker på, at det ikke længere er nødvendigt.

CPAP er guldstandarden, men der er også andre behandlinger

Kirurgi er en mulighed; fjernelse eller reduktion af obstruktivt væv kan hjælpe mange, men succesraten siges at være 30%. Sove med mundtlige enheder (i munden, for at bevæge underkæben fremad) er en anden tilgang.

Afbrydelse af rygning og / eller alkohol kan også eliminere obstruktiv søvnapnø. Rygning forårsager betændelse i luftvejsvævet, som igen medfører indsnævring. Alkohol er en depressant, der får muskler og væv i luftvejen til at slappe af og fladte lukket. Afslutning af disse aktiviteter kan hjælpe nogle tilfælde af søvnapnø.

Vægttab kan helbrede søvnapnø hos mange patienter

Jeg kender denne første hånd - Jeg befriede mig fra CPAP med et medicinsk overvåget vægttabsprogram. Der er også medicinsk forskning til støtte for denne tilgang. Archives of Internal Medicine rapporterede for nylig, at patienter, der tabte 24 pund i gennemsnit (eller 10 procent af deres legemsvægt), var tre gange mere tilbøjelige til at eliminere deres apnø.

Overvældende voksne diagnosticeres ofte med obstruktiv søvnapnø, og især dem med overskydende væv / vægt i ansigt og nakke.

Motiver dig selv ved at fokusere på fordelene ved ikke at behøve CPAP

Frigør dig selv fra CPAP med vægttab giver så mange personlige komfortfordele:

  • Sikkerheden, der kommer fra at kende dig, snorker ikke længere eller stopper vejret mens du sover,
  • friheden til at føle dit ansigt mod din pude om natten i stedet for en maske og slanger og evnen til at bevæge sig uden at være bundet til en maskine,
  • lindring fra lyden af ​​CPAP og den "lækende" støj, når masken lader luft ud om natten, der behøver justering,
  • lettelse fra tvang og ubehag ved at skulle bære CPAP hovedbeklædning, uanset hvor godt udstyret eller behageligt det siges at være,
  • et mindre stykke udstyr og taske til at tage, når du rejser,
  • impromptu lur uden 'hooking up til din CPAP', og
  • mere amorøs tid uden at udsætte eller fjerne din maske og slukke for din maskine.

Når du har tabt en smule og bekræfter, at du kan sove normalt uden det, bør du overveje at holde masken, hvor du kan se den (som i en natstands skuff) som en god påmindelse om at holde vægten væk. Der er så mange sundhedsmæssige fordele ved regelmæssig motion og en god kost. Udløber i vægtforøgelse, for mange mennesker ville betyde brug for CPAP igen.

Advarsler

Tal med din læge først, hvis du har spørgsmål eller tvivler på, at du ikke længere har brug for CPAP. Hvis du ikke er i stand til at kaste den vægt, der forårsager / bidrager til obstruktiv søvnapnø, skal du bruge din CPAP til at beskytte dit helbred og trivsel eller udforske andre alternativer, hvoraf nogle er nævnt i trin 2.

Del:
Kommentarer