Sådan fortæller du, om et snit er inficeret

Sådan fortæller du, om et snit er inficeret

Nedskæringer på huden kan variere fra mindre skraber til dybe huler, der kræver sting og kirurgi. Den epidermis er et fantastisk organ, fordi det beskytter kroppen mod infektion. Når det er punkteret, øges risikoen for infektion meget. Der er nogle nemme måder at afgøre, om dit snit er inficeret, eller hvis det kan blive smittet. Efter nogle få tips kan du også undgå at få det til at blive det.

Bestem, hvor alvorlig den originale snit er. Hvor dybt kuttet er normalt, afgør hvor alvorligt det er. Dette betyder ikke, at et lavt skår ikke kan blive smittet eller ikke vil være en alvorlig fare; nogle gange kan de mindste nedskæringer overses som trusler, når de virkelig er. En dyb skæring kan dog smittes lettere. I begge tilfælde desinficere skæret med sæbe og vand eller jod så snart du er i stand til. Dæk kuttet, når det er desinficeret med en steril bandage. Hvis skæret er lille, skal du bruge et klæbemiddelbandage. Hvis det er stort, skal du bruge gasbind og medicinsk tape. Så se det tæt på de næste dage for tegn på infektion.

Søg efter rødme og hævelse. Det første tegn på infektion i et snit er puffiness i huden omkring klippet og en stribet rødhed på selve klippet og området omkring det. Dette er ikke nødvendigvis en dårlig ting. Det betyder, at din krops immunsystem gør sit arbejde og reparerer det beskadigede væv. Hvis hævelsen og puffiness fortsætter i mere end fire eller fem dage og forværres i stedet for at blive bedre, søg lægehjælp.

Pas på udledning. Din krops hvide blodlegemer er som dit kredsløbs hær. De marcherer ind i hvor der er infektion, så kæmp og dør. De døde hvide blodlegemer er hvad der smelter ud, der kommer ud af en smittet snit. Igen er dette ikke nødvendigvis en dårlig ting. Det betyder, at dine hvide blodlegemer gør deres arbejde. Det betyder imidlertid, at kuttet skal begynde at kigge og føle sig bedre kort tid derefter. Hvis det ikke gør det, skal du kontakte din læge.

Ved hvornår skal du gå til hospitalet. Der er visse former for nedskæringer, der kræver øjeblikkelig opmærksomhed fra en læge, selv før du har en chance for at lede efter infektion. Hvis en metalobjekt gennemsyrer din hud, og hvis du ikke har haft skud i forbindelse med temporomandibulær leddforstyrrelse eller lockjaw i de sidste fem år (tetanus-inokulation), skal du søge øjeblikkelig medicinsk behandling. Lockjaw kan indstille fra intern eksponering til beskidte metalgenstande, og det er let at undgå, hvis du får et skud indgivet med det samme. Hvis din udskæring er fra et dyr, som du ikke ved, især et vildt dyr som en egern eller en svindelhund, skal du også få et rabiesskud. Disse skud er ikke meget sjovt, men de forhindrer dig i lang tid på en masse angst.

Advarsler

Hvis du har diabetes eller problemer med omsætning, kan du være mere tilbøjelige til at få en infektion, selv fra et ubetydeligt skæremiddel eller har problemer med skåret heling. Hvis du lider af en eller anden tilstand, skal du kontakte din læge.

Del:
Kommentarer