Sådan fortæller du, om en person er en alkoholisk

Sådan fortæller du, om en person er en alkoholisk

Alkoholisme er en kronisk lidelse præget af vedvarende, overdreven og ukontrollabel brug af alkohol, hvilket resulterer i mental og fysisk afhængighed. Mange mennesker, der lider af alkoholisme, er uvidende om, at de har et drikkeproblem. Hvad der begynder som en harmløs social aktivitet, viser sig langsomt at være en vane og bliver snart en uhæmmelig afhængighed. Nogle mennesker viser indlysende symptomer på alkoholmisbrug og alkoholafhængighed. Men der er andre alkoholiske individer, der ikke viser nogen synlige tegn på alkoholisme. Her er nogle advarselsskilte, der hjælper dig med at genkende, om en person er alkoholiker.

Bemærk, hvor ofte han drikker alene. Drikke med venner eller arbejdskammerater under særlige lejligheder angiver normalt ikke et problem. Men hvis han gør det mest af tiden, især når han alene, kan være et tegn på alkoholisme. Du må måske se ham drikke alene i en bar, eller han kan gøre det i hemmelighed.

Overhold hendes tolerance for alkohol. Øget tolerance for alkohol er en anden indikation af et alkoholholdigt individ. I overtid svarer hendes system ikke på moderat indtagelse af alkohol længere, fordi hun er vant til at drikke det hver gang. Som følge heraf øger hun sin dosis, når hun drikker, og gør det mere end hun plejede indtil hun føler sig beruset - hvilket blot er hendes hensigt.

Tag mærke til, hvordan han overvejer at drikke som en del af hans daglige rutine. En alkoholiker opretter ofte en tidsplan for hans sprut. For eksempel, hvis han besøger baren eller vinbutikken dagligt efter arbejde, kan det være et tegn på, at han har et alkoholproblem. Du vil se ham gøre undskyldninger for bare at drikke.

Se hvordan hendes humør ændrer sig, hvis hendes drikeskema er hæmmet. En alkoholiker udvikler normalt et meget stærkt ønske om at drikke, der ligger uden for hendes kontrol. Hendes trang til at drikke er lige så stærk som hendes trang til at spise, når hun er sulten. Så det er derfor, når hun tid til at drikke er forstyrret, bliver hun ofte irritabel og forbliver på denne måde, indtil hendes tvang er tilfredsstillende.

Find ud af, hvordan han reagerer, hvis du spørgsmålstegn ved hans drikke. En alkoholiker reagerer typisk på en negativ måde, når du begynder at stille ham spørgsmål om hans drikke. Han benægter hele tiden eller løgner om dette spørgsmål og står aldrig over for, at han drikker for meget.

Overvåg hendes daglige funktioner uden alkohol. En alkoholiker finder det svært at udføre opgaver uden at indtage nogen alkohol. Hun betragter alkohol som sin energidrikke, at hvis hun aldrig får noget af det på en dag, vil det gøre det svært for hende at udføre den opgave, hun skal gøre. Ofte kan hun ende med at holde alkohol på usandsynlige steder som i hendes kontor, bil eller hjemme for at sikre sig, at hun har noget at drikke.

Hold øje med, hvordan han beskæftiger sig med problemerne i hans liv. Når det kommer til hans sundhedsmæssige problemer, undlader en alkoholiker ofte at tage sig af sig selv - hans appetit falder, fordi koncentrationen er mere fokuseret på at drikke og ikke andet; og selvom han har et eksisterende sundhedsproblem, vil det ikke stoppe ham fra at gøre det overhovedet. Hans økonomiske og juridiske problemer går også ned ad bakke - han er altid sent på at betale regninger og taber ofte, hvor hans penge gik; og han bliver som regel en fysisk trussel mod sin familie og andre på grund af sin berusede og voldelige adfærd. Hans job kan være i fare som følge af hans alkoholproblem - han går ofte på arbejde sent, arbejder ineffektivt på grund af ringe koncentration og går endda glip af arbejdsdage, fordi han altid er for fuld til at stå op og flytte.

Prøv at se, om hun viser episoder med tilbagekaldelse. En person, der lider af tilbagetrækningssymptomer, er et tegn på alkoholisme. Dette er en tilstand, hvor en person føler sig syg, når der ikke er alkohol i sit system - hun føler sig ofte kvalme, sveder voldsomt, ryster meget og er konstant ivrig. Tilbagetrækningssymptomer er langt mere alvorlige end blot en almindelig tømmermænd. Sådanne symptomer manifesteres ofte først om morgenen, når hun vågner op og bliver værre igennem hele dagen. Disse symptomer ophører kun at finde sted, hvis hun drikker igen.

Tips

Tidlig indgriben er den bedste måde at stoppe en person fra at være alkoholiker. Prøv at tale åbent for dit familiemedlem eller en ven, der er ved at være en alkoholmisbruger. Lad ham indse, at det ikke er for sent at bekæmpe det. Dette er en effektiv metode specielt til teenagere. Genopretning fra alkoholisme er en livslang udfordring. Men hvis du er der for at støtte et alkoholholdigt familiemedlem eller en ven, bliver det lettere for hende at klare det. At vide, at nogen tror på hende, vil hjælpe med at motivere hende til at blive en bedre person. Opmuntre dit alkoholiske familiemedlem eller en ven til at deltage i supportgrupper. Du må ikke overbevise ham under dit første forsøg, men stop ikke med at prøve. Lad ham vide, at du altid er der for ham hvert skridt af vejen. Nogle af de kendte støttegrupper omfatter Alcoholics Anonymous (AA), en gruppe, der hjælper alkoholiske individer til at leve et ædru liv; Alateen, en gruppe der fokuserer på at hjælpe teenagebørn med alkoholproblemer; og Al-anon, en gruppe, der er centreret om at hjælpe familier og andre personer, der er ramt af en anden persons alkoholisme.

Del:
Kommentarer