Sådan fortæller du, om du har haft et mildt slag

Sådan fortæller du, om du har haft et mildt slag

Et slag forekommer, når dit hjernevæv er berøvet ilt på grund af manglende blodforsyning i din hjerne. Strokes kan variere fra mild til svær. Selvom du har haft et mildt slagtilfælde, er det vigtigt at søge lægehjælp straks, jo hurtigere du får behandling, desto bedre chance har du ved genopretning. Hurtigt svar er det samme for et forbigående iskæmisk angreb (TIA). Ifølge American Heart Association er en TIA "et advarselsslag." Mens en TIA kan producere symptomer svarende til et slagtilfælde, vil en TIA ikke resultere i større hjerneskade og er faktisk ikke et slagtilfælde. Selvom næsten 50 procent af patienterne, der lider af en TIA, fortsætter med at lide et reelt slagtilfælde, ofte i de næste 48 timer.

Symptomer

Genkend tegnene på et mildt slagtilfælde. Kontroller, om din elskede har udviklet følelsesløshed, som kun rammer en side af hans krop. Spørg ham spørgsmål, som om han kender hans navn for at afgøre, om han lider af forvirring.

Se for at se, om din elskede har svært ved at opretholde sin balance. Søg efter tegn svimmelhed, tab af balance og tabt koordinering.

Spørg din elskede, hvis han har udviklet en alvorlig hovedpine, hvis du har mistanke om, at din elskede lider af et mildt slagtilfælde. Strokes kan ledsages af en pludselig hovedpine, der kommer ud af ingenting.

Lyt til din elskedes tale. Hvis hans tale bliver forvirret eller svært at forstå, kan han have lidt mildt slagtilfælde.

Søg straks lægehjælp, når du har mistanke om, at din elskede har lidt mildt slagtilfælde eller en TIA. En TIA kan føre til et slagtilfælde, hvilket kan resultere i komplikationer som vedvarende hjerneskade.

Advarsler

Se en læge omgående, hvis du eller en elsket nogensinde lider af en TIA. Dette kan være en forløber for at lide et alvorligt slagtilfælde.

Del:
Kommentarer