Sådan fortæller du forskellen mellem bugsebid

Sådan fortæller du forskellen mellem bugsebid

Bider fra forskellige typer af bugs frembyder ofte lignende symptomer. Nogle er smertefulde, nogle forlader kendetegn og andre efterlader næsten ingen synlige tegn. Mens mange er harmløse, kan det være nyttigt at bestemme hvilken slags fejl du har fundet. Du kan som regel udlede dette ved at tænke omhyggeligt flere aspekter af din bug bid, lære mere om den naturlige verden og din krop i processen.

Analyserer din bid

Bestem størrelsen af ​​bidene. Spider bites er største, og i gennemsnit handler størrelsen på en krone. Mosquito bites er små, generelt størrelsen af ​​din pinky negle. Fleabitter er størrelsen af ​​hovedet på en pin. Hvis du er blevet bidt af et kryds, kan du ikke finde en bid, men du finder en lille sort fleck, der ligner en muldvarp.

Undersøg udseendet af bidene. Edderkoppebid er ofte røde bump, selv om de nogle gange kan være hvide og normalt har et synligt mærke i midten, som en pinprick. Mosquito bites er rosa humle, selvom nogle mennesker udvikler hårde klumper omkring kvartalet, hvilket er tegn på en mild allergisk reaktion. Flea bites er små pink bumps.

Tæl hvor mange bider du har og etablere deres placering. Hvis du er blevet bidt af en edderkopp, kan du have så mange som 10 bid i en enkelt region, som edderkopper normalt bidter, når de går over din hud, mens du sover. Disse bites kan være overalt på din krop, selv under tøj. Myggenbid forekommer normalt et par ad gangen på udsat hud, såsom armene. Myg kan endda bide gennem tyndt stof. Flea bites forekommer i høj frekvens på huden som dine ben, som er tættere på jorden, kæledyr og møbler, hvor lopper lever. Hvad angår flåter, vil du nok kun afhente en ad gangen, sandsynligvis i en hudfold.

Overvej når du har bidet. De fleste edderkoppebitt opstår mens folk sover som edderkopper foder til vand. Hvis du har brugt megen tid udendørs i nærheden af ​​stagnerende vand, vil du sandsynligvis pådrage myggenbid. Loppebetid sker som regel i boliger med kæledyr, i parker og på strande. Flåter føjes til din krop, når du går gennem højt græs eller bruger tid i et skovområde.

Overvåg banenes gang. Spiderbider bliver større, rødder og i stigende grad smertefulde i flere dage, før de begynder at krympe. Mygbidder vil klø i et stykke tid og forsvinder gradvist. Flea bites bliver stadig mere kløende før de helbreder, og hvis dit hjem er inficeret, vil du bemærke tilbagevendende bid. Flåter skal fjernes fysisk. Du må muligvis holde en kamp op til huden, ikke tæt nok til at brænde dig selv, men tæt nok til at opvarme tæsken, indtil den falder af. Hvis du bruger pincet til at trække krydset ud, skal du sørge for at tage den så tæt på hovedet som muligt, så tippen fjernes helt.

Tips

Mest ubehag fra bider kan behandles med over-the-counter topiske desinfektionsmidler og antihistaminer. Undgå at ridse bider for at forhindre infektion, og hold neglene rene og trimede. Hold dine hænder rene og vask biter med varmt sæbevand. Påfør en kold kompress eller en vaskeklud for at stoppe kløe og krympe betændelse.

Advarsler

De fleste insekter og arachnid bid er harmløse. Se dog din læge, hvis en bid bliver smittet, og du ser ikke noget fald i rødme og puss efter flere dages forsigtig hygiejne. Se også en læge, hvis du udvikler rystelser, eller hvis du er blevet bidt i øret, da brusk let kan inficeres. Pas på at anvende Neosporin til bider, der er blevet ridset åbne; dette kan forårsage ardannelse. Nogle edderkoppebider er farlige. Se din læge, hvis du er bidt af en brun recluse, som er en edderkop med en violin form på ryggen. En brun recluse bid ser ud som en lilla blister ringet i rødt. Uden behandling vil dit kød begynde at såres og efterlade et smittet hul i huden. Du skal også se en læge, hvis den er bidt af en sort enke spider. Disse edderkopper er omkring en kvarts størrelse med en fedt abdomen og en rød timeglasform på maven. De bygger usædvanligt klæbende baner. Sjældent er disse bid dødelige. Hvis du tror at du er blevet bidt og begynder at udvikle alvorlige influenzalignende symptomer, skal du straks gå på hospitalet. Mens de fleste flåter er harmløse, bærer to typer potentielt dødelige sygdomme Rocky Mountain Spotted Fever og Lyme Disease. Hvis du bruger tid udenfor, udvikler du influenza som symptomer, der ikke løber i løbet af en uge, se din læge, selvom du ikke kan finde et kryds på din krop.

Del:
Kommentarer