Sådan forebygger du overførbare sygdomme

Sådan forebygger du overførbare sygdomme

Overførbare sygdomme er smitsomme infektioner i kroppen, som kan sprede sig fra person til person. Eksempler på smitsomme sygdomme omfatter forkølelse, kyllingepok, ringorm, meningitis, hepatitis og HIV / AIDS, ifølge ARCH National Resource Center for Response and Crisis Care Services. Overførbare sygdomme spredes gennem luft, urin og afføring, blod, spyt og hud. Forkølelse og kyllingepoks er for eksempel oftest spredt gennem nyser og hoster, mens nogle former for hepatitis og HIV / AIDS overføres via blod. Forebyggelse af spredning af smitsomme sygdomme vil hjælpe dig og din familie med at sikre og sunde.

Kontakt din primære læge for at sikre, at alle børn og voksne i din familie er ajourførte om immuniseringer. Hvis ikke, planlæg de relevante aftaler for at modtage de nødvendige skud. Hvis du ikke har en primær læge, skal du kontakte din lokale sundhedsklinik.

Vask dine hænder ofte, herunder efter at have brugt badeværelset, skift en ble, før og efter at have spist efter nysen eller blæser din næse og efter at have spillet med et kæledyr. Brug antibakteriel sæbe og varmt til varmt vand, og vask dine hænder og udsatte områder af armen kraftigt i mindst 20 sekunder.

Følg fødevaresikkerhedsreglerne og brug madtermometre for at sikre, at rødt kød og andre fødevarer koges til den rette temperatur. Vask mad, såsom æbler og kartofler, før du spiser og undgå at forlade mad ved stuetemperatur for at forhindre bakterier i at vokse.

Følg sikker sex praksis. Brug en kondom hver gang i forbindelse med et spermicidskum eller gel. Kend dine sexpartnere og vær ærlige om dine seksuelle historier.

Undgå at dele personlige ting som børster, tandbørster og kamme. Må ikke drikke ud af andres kopper eller dele spisestue.

Dæk åbne sår og sår med en bandage og antibakteriel gel. Vask dine hænder før og efter håndtering af såret.

Bliv sund ved at følge en nærende kost, udøve regelmæssigt og få masser af hvile. Et sundt immunsystem hjælper med at forebygge spredning af smitsomme sygdomme.

Advarsler

Infektionssygdomme er den største dødsårsag verden over og blandt børn, der tegner sig for mere end 17 millioner dødsfald hvert år, ifølge Virginia Department of Health. Hyppig håndvask er imidlertid en førende metode til at undgå at blive syg og sprede smitsomme sygdomme.

Del:
Kommentarer