SĂĄdan forbedrer du Co2 niveauer

SĂĄdan forbedrer du Co2 niveauer

Kuldioxid (CO2) i blodet reguleres gennem åndedræt, selv når du sover eller bevidstløs, medmindre der er en hjerneskade. Udåndede CO2-niveauer kan ændre sig med hver vejrtrækning afhængigt af metabolisk hastighed og aktivitetsniveau. Forsatte patienter, der er afhængige af ventalstøtte, kræver overvågning af CO2-niveauerne for at opretholde en passende pH-balance; Dette opnås ved hjælp af capnografi (den faktiske måling af udåndet CO2) og arterielle blodgasser (ABG, som måler blod CO2 og pH), fordi en tvungen ændring i CO2-niveauer ofte vil ændre blodets pH-niveauer, som er kritiske for hvert system i kroppen.

Intuberet patient pĂĄ ventilator

Forøg respirationsfrekvensen for at sænke blodets CO2-niveau (hyperventilation); overvåg pH via arterielle blodgasser (ABG) for at sikre sikker syre-base balance.

Sænk vejrtrækningen for at øge blodets CO2-niveau (hypoventilation); udføre ABG for at sikre sikre pH-niveauer. Bemærk: Hvis patienten er bevidst eller mildt beroliget, kan de udløse ventilatoren for at give mere vejrtrækninger pr. Minut end ønsket. dette indikerer dog normalt et passende åndedrætsdrev til selvopretholdelse af pH-niveauer i blodet.

Tilsæt døde rum til ventilatorrør ved at forbinde 50cc længder af bølgepap, hvor ventilator kredsløbet forbinder til endotracheale rør for at øge CO2-niveauet i bevidste ventilator patienter. Udåndet luft (højt i CO2) forbliver fanget i det døde rum i slutningen af ​​udåndingen og taget tilbage med det næste åndedræt.

Tilsæt aldrig dødt rum til ventilatorrør uden skriftlige ordrer af den behandlende læge.

Brug en capnograph til at måle CO2-niveauer i tidevandet og overvåge blodets pH via ABG. Ideelt set bør patienten have en arteriel linje for at lette ABG-træk.

Bevidst ikke-intuberet patient

Pust hurtigt og dybt ned for at sænke CO2-niveauet i blodet (hyperventilering). Bemærk: Dette anbefales ikke, da det ikke har nogen medicinsk værdi.

Ved hjælp af 1-kvarts kapacitetsposen skal du holde den over mund og næse og genoptrække udåndet luft for at øge CO2-niveauet i blodet. Dette er nyttigt for de hyperventilerende for at forhindre bevidstløshed.

Stop genskabelse fra posen hvis svimmel eller svimmel; genvæd ikke udåndingsluften i mere end et minut, da det kan sænke blodet CO2 (og øge blodets pH) farligt.

Tips

Brug en 15 mm multi-adapter til at forbinde døde rumslanger til endotrachealrøret.

Advarsler

Kun en respiratorisk terapeut eller tekniker eller en kvalificeret sygeplejerske eller læge skal udføre procedurer, der involverer patienter, som er afhængige af patienter. Hvis du har en legitim grund til bekymring over patientens helbred i forbindelse med nogen ordre fra en læge, skal du huske at du ikke skal følge nogen ordre, der kan skade en patient. For at undgå retssager, lad lægen udføre proceduren. Du skal omhyggeligt dokumentere arrangementet.

Del:
Kommentarer