Sådan forbedrer du bevægelsesområdet i din knæ

Sådan forbedrer du bevægelsesområdet i din knæ

Hvis du har haft knæskade eller operation på knæet, har du sikkert bemærket reduceret bevægelsesområde bagefter. Typisk er den sværeste bevægelse at bøje knæet. Denne reduktion i bevægelsesområdet skyldes hævelse, og smerten du føler, hvis du bevæger knæet for meget, kan få dig til at holde den stiv. Der er øvelser du kan gøre for at øge bevægelsesområdet i dit knæ. Hvis du er konsistent, kan du ofte få dit knæ tilbage til hele bevægelsesområdet.

Lav en hæl dias. Sid på gulvet med dine ben forlænget lige foran dig. Sæt håndklædet omkring din fod, og hold begge ender med dine hænder. Træk forsigtigt håndklædet og hælen mod dig. Dette vil tvinge knæet til at bøjes. Du vil føle noget ubehag, og dette er nødvendigt for at forbedre dit bevægelsesområde.

Gør hæl rekvisitter. Sid med dine ben forlænget foran dig. Sæt hælen op med et opklædet håndklæde, så din fod sidder et par centimeter væk fra gulvet. Dette vil få dit knæ til at passivt strække sig. Begynd at arbejde på dette kort tid efter din skade eller operation for at opnå de bedste resultater.

Gør quad-styrker benløfter. Sid i en stol med dine fødder fladt på gulvet. Forlæng en fod, så det er på knæniveau, hold i tre sekunder og slip. Gentag med det andet ben. Efterhånden som dine muskler bliver stærkere, skal du holde løftene længere eller tilføje lette ankelvægte til dine ankler for mere modstand. Forstærkning af quad muskler er vigtig, fordi de støtter og stabiliserer knæet.

Start med at gå, når du kan. Sigt i 30 minutter til en time hver dag som dit knæ bliver bedre. Dette giver alle de muskler, der understøtter dit knæ en generel træning. Og det er også godt for dig. Mange mennesker er tilbøjelige til knæskader, fordi de er overvægtige, og at gå kan hjælpe dig med at holde din vægt i en sund rækkevidde.

Del:
Kommentarer