Sådan følger UFC-reglerne for oktagonen

Sådan følger UFC-reglerne for oktagonen

Reglerne i Ultimate Fighting Championship-organisationen beskytter sine krigere mod alvorlige skader og holder kampen retfærdig. De hjælper også med at forbedre billedet af, hvad nogle kalder en barbarisk sport. Fighters, der bryder UFC-reglerne om engagement, får advarsler fra dommeren, mister point fra scorecardet og kan diskvalificeres.

Trin 1

Head-butting, eye-gouging, bidning, hår trækker og spytter er ikke tilladt i ottekantet. Andre ikke så indlysende beskidte kampflytter er fiskekrog (stikker fingeren i modstandernes mund og trækker til siden) og tager fat i kravebenet (den knogler mellem nakke og skulder) og kødfanger (klemmer, kløer og vrider huden). Det er også ulovligt at holde tøj af en fighter som deres shorts eller handsker, eller brug hegnet til at få gearing eller fælde en modstander.

Trin 2

Kæmpere får aldrig lov til at angribe angreb på lysken. Da sparking er en stor del af UFC kampene, er uheldige skud til lysken bundet til at ske. Dommeren giver normalt en advarsel. Hvis angrebet sker igen, kan den krænkende fighter diskvalificeres.

Trin 3

UFC-regler beskytter også fighteren mod potentielt dødelige eller lammende angreb. Slår mod modstanderens rygsøjlen, halsen eller ryggen af ​​hovedet er ulovligt. Slår nedad med albuens punkt og sparker til nyren med hælen er ulovlig, selv om de blev tilladt i UFCs tidlige dage.

Trin 4

At slå en modstander på jorden er nødvendig i UFC, men det er ulovligt at sparke eller knæ hovedet på en jordet modstander. Punching eller elbowing er okay, så længe det ikke er rettet bag på hovedet. Det er også ulovligt at stampe en jordet modstander.

Trin 5

Det er ulovligt at forsøge en lille fælles manipulation, der kan bryde fingrene eller tæerne på en fjende. Indsendelsesbevægelser er begrænset til de større led, som en armstang eller ankellås. Ingen fighter kan sætte en finger i nogen åbning eller skære.

Trin 6

En fighter kan ikke angribe en modstander, der er under dommeren eller efter en klokke. Dette kan føre til øjeblikkelig diskvalifikation. Dommerens advarsler og kommandoer skal altid adlydes. At sværge ved en fjende eller truer voldelige handlinger uden for ringen er heller ikke tilladt.

Trin 7

Et par UFC-regler er designet til at holde kampen interessant. En fighter kan straffes for at løbe fra en modstander, faking en skade eller spytte et mundstykke. Det er også imod reglerne for et hjørne at "smide i håndklædet" for at stoppe en kamp.

Del:
Kommentarer