Sådan fjernes ridser på polycarbonatlinser

Sådan fjernes ridser på polycarbonatlinser

Polykarbonatlinser foretrækkes af atleter og af forældre til småbørn, fordi de er designet til ikke at knuse, når de får et slag. I stedet er polykarbonatlinser konstrueret til at knække i et spiderweb mønster for at forhindre skår fra den beskadigede linse mod at skade øjet. Polycarbonatlinser er også lettere end traditionelle glaslinser, koster det samme, tilbyder UV-øjenbeskyttelse og kan belægges for at forhindre ridser. Men uanset hvor omhyggelig du er, kan lejlighedsvis selv coatede linser blive ridset.

Tjek din garanti. Nogle polycarbonatlinser leveres med en garanti, der reparerer eller udskifter ridsede linser uden omkostninger. Garantien kan dog ophæves, hvis du forsøger at fjerne ridserne selv.

Klem en dime størrelse af almindelig tandpasta på en ren, blød, bomuldsklud. Gnid tandpastaen på den ridsede overflade af polycarbonatlinsen i en cirkulær bevægelse i ti til tyve sekunder.

Damp en ren, blød, bomuldsklud i køligt vand. Gnid den våde klud over linsen for at fjerne alt tandpastaen.

Tør linsen med en ren, blød, bomuldsklud. Undersøg linsen for at afgøre, om ridsen er helt fjernet. Dyb ridser eller flere ridser kan kræve, at denne procedure gentages. Hvis denne metode ikke giver tilfredsstillende resultater, fortsæt til trin 5.

Påfør voks fra en sort voks china markør til hele overfladen på begge sider af linsen. Tør straks af vokset med en ren, blød, bomuldsklud. Buff linserne med en usølet del af kluden.

Tips

Afhængigt af dine muligheder for recept og belægning og hårdheden af ​​ridserne kan det være mere omkostningseffektivt at blot udskifte linsen. Kontakt din øjenplejeprofessor før du tager en beslutning om at reparere eller udskifte linsen.

Advarsler

Polycarbonat linser er konstrueret til strenge specifikationer. Forsøg på at reparere ridset linser derhjemme kan virke godt, men der er altid mulighed for at hjemme metoder kan beskadige linserne yderligere. Hvis linserne er belagt, vil disse metoder sandsynligvis fjerne eller beskadige belægningen.

Del:
Kommentarer