Sådan fjerner gaze der stikker til sår

Sådan fjerner gaze der stikker til sår

Forsøg på at fjerne en sårforbinding, der sidder fast i sårlejet, er smertefuldt og forstyrrende for helingsprocessen. Nogle gazeforbindelser kan bruges til at dække et sår, og andre gazeforbindelser kan pakkes ind i et sår. Afløb kan tørre på gazen, hvilket får dressingen til at holde fast i såret. Denne vedhæftning kan forårsage problemer, da sår heler de fylder med nyt væv og forkert fjerner en fast klædning, kan rive noget af det sunde væv ud. At kende de rette skridt til at løsne en fast fastgørelse kan gøre personen med såret mere behagelig og kan nedsætte forsinkelser i sårheling.

Vask dine hænder med ledningsvand og sæbe, inden du forsøger at fjerne sårforbindelsen. Tør dine hænder godt.

Tag din foreskrevne smertestillende medicin, før du forsøger at fjerne det tørre gasbind, bare hvis du oplever smerter.

Påfør sterilt normalt saltvand eller ledningsvand til såret. For et lille sår, våd en bomuldsspids applikator eller en bomuldspindel med vand fra vand eller steril normal saltvand og gnid vatpinden over den fastlåste del af forbindingen. For et medium til stort sår, hæld sterilt normalt saltvand eller vand fra vand direkte over forbindingen.

Forsigtigt og forsigtigt forsøge at løfte gazeen Påfør mere vand efter behov for at blødgøre fastklæbningen.

Kast bort brugt dressing. Vask dine hænder med sæbe og vandhaner.

Rens og omklæd såret som bestilt af lægen.

Tips

Diskuter med din læge brugen af ​​en anden type dressing, som f.eks. En ikke-klæbende gazeforbinding, hvis du har problemer med at fjerne dine dressinger.

Advarsler

Nogle forbindingsteknikker, såsom våde-til-tørre dressinger, skal fjernes, når de er tørre. Hvis du udfører denne type forandringsændring, skal du kontakte din læge for at få råd om vædning af dressingen inden fjernelse. En vådtørret dressing er beregnet til at ødelægge såret.

Del:
Kommentarer