Sådan fjerner du voks fra langrendsløjper

Sådan fjerner du voks fra langrendsløjper

Før du påfører frisk voks til cross-country ski, er det nødvendigt at fjerne den gamle voks, der kan have opsamlet snavs og opbygning. Der kræves to typer af langrendskisvask: glid voks for at gøre skibet glidende over sneen, og sparvoks - kun brugt på kickzonen - som giver trækkraft. Korrekt fjernelse af glide- og sparkvoks og generel vedligeholdelse af skiløbsudstyr øger nydelsen af ​​denne sport.

Glide voksfjernelse

Trin 1

Rid skiene, på hovedet, på en tuningsbænk. Hvis en stemmebænk ikke er tilgængelig, brug to stole. Ved brug af papirhåndklæder skal du hurtigt tørre skiene ned for at fjerne eventuelt snavs eller rester.

Trin 2

Skraber skiene med en plastskraber. Tryk ikke for hårdt, da skibasen kan blive ødelagt af skraberen, når der bruges for meget tryk. Hold to hænder på skraberen og skraber i 45 grader vinkel til ski. Skrab altid fra spidsen til skibets hale, så alle løftede mikrohår hviler i samme retning som skiene bruges.

Trin 3

Pensle skibassen med en fin kobberbørste, fra spids til hale. Brug korte hurtige streger i en retning. Børstning åbner skibasen, frigiver gammel voks og snavs og giver bedre indtrængning af ny voks. Børst ikke over sparkzonen.

Trin 4

Påfør en blød voks på skibens overflade. Varm voksen med et voksjern ved lav til medium varme. Varm, indtil kun voksen smelter. Opvarm ikke ski nok, så voksen bliver absorberet i skisporten. Med andre ord skal voksen opvarmes, men varmen skal ikke nå ned til skis. Stop aldrig med at flytte støbejern for at undgå overophedning.

Trin 5

Fjern overskydende voks med en plastskraber, mens voksen stadig er blød og varm. Lad skiene afkøles til stuetemperatur. Skrab endnu en gang for at fjerne eventuelle ekstra voks, der udgives i køleprocessen.

Trin 6

Pensel endnu en gang, spids til hale, med kobberbørsten. Påfør ny glidevoks baseret på de forventede sneforhold i dit næste løb.

Kick voks fjernelse

Trin 1

Skrabe så meget af sparket som muligt ved hjælp af en plastikskraber og et konservativt tryk. Kør ned den ene side af rillen og derefter den anden for at fjerne alt overskydende sparkvoks.

Trin 2

Damp et papirhåndklæde med voksoptagelsesopløsningen. Kør papirhåndklædet kun langs sparkzonen for at fjerne resterende voks og snavs. Se den specifikke vejledning til voksoptagelsesopløsningen i den tid, der skal tillade fjerneren at hvile på skibasen, før du tørrer den ren.

Trin 3

Tør alle resterende vaskemidler af med et rent papirhåndklæde. Lad ski tørre helt.

Trin 4

Sæt let sparkzonen med sandpapir og tør overskydende med et tørt håndklæde. Din kick zone er nu klar til ny spark voks.

Del:
Kommentarer