SĂĄdan fjerner du tartar

SĂĄdan fjerner du tartar

Tartar, eller plaque buildup, der har hærdet på dine tænder, kan føre til hulrum og tyggegummi sygdom. Tartar giver plaque en klæbende overflade, som man skal klæbe på, og fordi den er porøs, gør det muligt for tænderne at plette lettere. Hvis du bemærker, at dine tænder ser ud til at være en gul eller brun farve over tyggegummelinjen, har du sandsynligvis tartaropbygning. Heldigvis kan du forhindre plaque og tartar ved...

Børste dine tænder i 2 minutter mindst to gange dagligt og flosser hver dag. Hvis du har problemer med plaque buildup, især hvis du ryger eller regelmæssigt drikker kaffe, te eller colas, vil du måske bruge en tartar kontrol tandpasta, der indeholder et pyrophosphat for at forhindre misfarvning af dine tænder. Pyrophosphater arbejder for at stoppe væksten af ​​calciumphosphatkrystaller på tandoverfladen.

Tager ekstra tid, når du tænder dine tænder, især hvis tandsten opbygges hurtigt på dine tænder. Sørg for at børste tæt på indersiden af ​​de nederste forkanter og ydersiden af ​​øvre rygtænder. Dette vil øge spytproduktionen og forhindre, at ny tandsten dannes. Børstning af tænderne stimulerer også tandkødene, hvilket hjælper med at holde dem sunde.

Planlægge en aftale for at få dine tænder rengjort professionelt hver sjette måned. Hvis tartaropbygning bliver mere af et problem for dig, især når du er gammel, kan din tandlæge anbefale mere hyppige rengøringer.

Se din tandlæge eller tandhygiejniker om at fjerne tandsten, der allerede har dannet sig over og under tandkødsledningen. Han eller hun må muligvis bruge et skrabemiddel til at løsne plaque- og tartaraflejringer på tændernes overflader. Når alle plak og rester er blevet vasket væk, skal dine tænder poleres for at rengøre og glatte overfladerne for at gøre det sværere for plakat at holde fast.

Tips

Mens plaque er et gennemsigtigt lag af bakterier, der stikker til tænderne, er tartar et mineral, der hærder til en crusty overflade, der kun kan fjernes af en tandlæge.

Advarsler

Regelmæssig børstning mindst to gange dagligt er vigtigt, da plaque kan begynde at danne sig på tænderne inden for 4 til 12 timer efter børstning.

Del:
Kommentarer