Sådan fjerner du Slough fra et sår

Sådan fjerner du Slough fra et sår

I forbindelse med sår er slough dødt hudvæv, der kan have et gul eller hvidt udseende. Det er vigtigt at fjerne dette væv for at forhindre infektion og fremme helbredelse. Infektion kan føre til død af de omgivende væv (nekrose), som kan være meget farlig for patienten. Den tekniske term for fjernelse af slough er debridement. En metode til debridering er at anvende enzymer, som er biologiske eller syntetiske proteiner, der fremskynder reaktionshastigheden, der forekommer uden at blive brugt op. På tidspunktet for skrivningen er der et godkendt enzym markedsført med henblik på debridement kaldet Santyl salve.

Brug medicinsk handsker til sanitetsformål. Placer det berørte lem eller kropsdelen over en steril gaze.

Vand det berørte område med sterilt saltvand. Hæld nok over såret for at rense det så grundigt som muligt.

Sæt forsigtigt såret med en steril gaze for at fjerne overskydende saltvand.

Påfør noget af salven til en steril gaze. Sæt forsigtigt salven på alle områder af såret. Salven skal påføres, så den er så tyk som en dime.

Damp et sterilt stykke gasbind stort nok til at dække hele såret med sterilt saltvand. Tag det tørrede gasbind op, og dækk det fugtige gasbind helt op med medicinsk tape for at fastgøre det på plads.

Forlad såret alene i 24 timer, og fjern derefter forbindingen. Gentag denne proces hver 24. time, indtil alle spor af slough er fjernet, og såret er rent og helbreder sig fint.

Advarsler

Santyl er et receptpligtigt produkt og bør anvendes under pleje og vejledning af en læge eller anden kvalificeret sundhedsudbyder.

Hvis der opstår blødning og fortsætter efter påtryk i mere end 10 minutter, søg lægehjælp.

Del:
Kommentarer