SĂĄdan fjerner du rust og jern fra vand

SĂĄdan fjerner du rust og jern fra vand

Overdreven jern og rust i ledningsvand kan pletter inventar og tøjvask, og giver også vand fra vandet en rusten tinge og metallisk smag. EPA-grænsen for jern i vores vand er 0,3 mg / l (0,3 ppm), mens naturlige vand kan indeholde så meget som 10 ppm eller lidt mere jern. Offentlige vandforsyninger holder opløst jern under 0,2 ppm, så hvis du har overskydende jern, har du enten et godt eller alvorligt korroderet jernrør. Følg disse trin for at fjerne overskydende jern- og rustpartikler fra vandhanen.

FĂĄ dit ledningsvand testet for at finde ud af jernindholdet og pH. Mange lokale sundhedsafdelinger vil teste vand til et nominelt gebyr. Pool- eller vandbehandlingsforretninger tilbyder ogsĂĄ analytiske tjenester til ledningsvand. Hvis det er muligt, skal vandet analyseres for jern, mangan, sulfid, pH og iltindhold.

Vælg et filter system med chlorering og et mekanisk filter, hvis du har synlige rustpartikler eller vand med mere end 10 ppm opløst jern. Disse systemer har typisk en kloreringstank og et patronfilter, et posefilter eller et sandfilter. Patron- og posefiltre kræver periodisk udskiftning, mens sandfiltre kræver tilbagespoling.

Installer et blødgøringssystem, hvis dit vand har en pH på 6,8 eller mindre og 0,3 til 10 ppm opløst jern og moderat til lavt opløst ilt. Vandblødgørere fjerner både calcium og mangan samt jern og øger natriumindholdet ved ionbytning. De fleste vandblødgørere kræver periodisk tilbagespoling og udskiftning af salt, som anvendes til regenerering af ionbytterharpiksen.

Vælg et oxidationsfilter, hvis dit vand fra vand har en pH over 6,8 og 0,3 til 10 ppm opløst jern. Oxiderende filtre har et medium, der oxiderer jern og adsorberer jernpartikler på overfladen af ​​mediet. Greensand filtre fjerner jern, mangan og noget hydrogensulfid (råt æggeur) og kræver tilbagespoling og lejlighedsvis regenerering. Pyrolitfiltre kræver kun periodisk tilbagespoling (se Ressourcer nedenfor).

Del:
Kommentarer