SĂĄdan fjerner du lus fra hjelme

SĂĄdan fjerner du lus fra hjelme

Hovedlus kan spredes let, især blandt børn, da de har tendens til at komme i tæt kontakt med andre unge. Selv når et barns hår behandles for hovedlus, kan angrebet fortsætte, hvis voksens lus og lusæg - også kendt som nitter - forbliver på tøj, sengetøj og genstande som hjelme og hårbørster. Vaskeklædning i varmt vand og tørring i varme omgivelser er en effektiv måde at dræbe lus på, men en cykelhjelm, baseball hjelm og andet beskyttelseshoved gear kan ikke vaskes. Så en alternativ metode skal bruges til at dræbe lus og nits i en hjelm for at undgå re-angreb af hovedlus.

Løsn eventuelle aftagelige puder eller hjelmforinger og læg dem straks i vaskemaskinen sammen med andre ting (dvs. sengetøj eller tøj), der har været i kontakt med det lusinficerede individ.

Vask alle aftagelige hjelm polstring og hjelm liners i varmt vand med blegemiddel og vaskemiddel.

Tørstofhjelmforinger på en tørretumblerindstilling. Eventuelle skumstykker skal have lov til at lufttørre på en udendørs placering.

Placer hjelmen, skumpolstring og liners i en stor Ziploc taske. Sæt straks posen.

Anbring den lukkede pose inde i fryseren i 24 timer. Hvis udetemperaturen skal ligge under frysepunktet i 24 timer, kan posen placeres udenfor. De frysende temperaturer vil dræbe lus og nitter.

Tips

Anbring ikke skum i tørretumbleren. Alle sengetøj, tøj, hårbørster, møbler, hjelme og andre genstande skal rengøres samme dag, at den berørte person behandles for lus. Dette vil mindske chancerne for krydskontaminering.

Del:
Kommentarer