SĂĄdan fjerner du et tandhjul fra et cykelhjul

SĂĄdan fjerner du et tandhjul fra et cykelhjul

Brug af tandhjul eller tandhjul på cykel gør det muligt for cyklister at anvende en række gearforhold. Disse forhold bestemmes af kædehjulets størrelse i forhold til kædeleddet, der er fastgjort til krumtapearmen på cyklens forside. En cykel kan indeholde så mange som 11 tandhjul eller så få som en. Gamle tandhjul må muligvis udskiftes, og snavsede tandhjul skal lejlighedsvis rengøres. Fjernelse af kædehjul kræver lidt tid og er et praktisk stykke viden til hjemmecykelmekanikeren.

Identificer den type værktøj til fjernelse af låsebånd, som du skal bruge. Der er ikke sådan noget som et universelt design. Der er flere fabrikanter af tandhjul (flere tandhjul er kendt som "kassetter") og næsten lige så mange designs. Låsringens fjernelsesværktøj løser låsebåndet, der holder tandhjulene på plads. Parktool tilbyder et bredt udvalg af disse værktøjer og er et glimrende sted at identificere den model, du skal bruge.

Fjern hjulet fra cyklen og sæt hjulet mellem dine ben, kædehjulssiden vender væk fra dig. Indsæt låseringens fjernelsesværktøj i låsringen, der ligger foran det første tandhjul. Monter en skruenøgle til låseringens fjernelsesværktøj. Afhængigt af designet af låsefjerningsværktøjet kan dette være en justerbar nøgle eller et drev.

Fastgør kædeenden af ​​en kædepisk til kædehjulet. Hvis din cykel har flere tandhjul, skal du sætte kædepisken på den største af tandhjulene. Håndtaget på din kædepisk kommer til at ligge klokken to om morgenen, din skruenøgle klokken 10.

Skub de to håndtag nedad. Dette vil låse op for ringen, der holder tandhjulet (r) på plads. Fjern kædehjulet fra cyklen.

Del:
Kommentarer