Sådan fjerner du et kryds på et menneske

Sådan fjerner du et kryds på et menneske

Flåter kan knytte sig til dyr eller mennesker. Når de gør det, begynder de at tegne blod. Når et kryds er fundet, skal det straks fjernes. Jo længere det er tilladt at blive og tegne blod, desto højere er personens chancer for at få en tæskebåren sygdom. Det er vigtigt at fjerne krydset korrekt, så det ikke har mulighed for at genoplive sin spyt.

Hold et stykke papir ud for krydset, hvis det ikke har fastgjort sig endnu. Læg mærket på papiret og brug det til at transportere tæsken til et askebæger. Skyd krydset ud i askebæget og brug en kamp for at forbrænde tæsken.

Køb en Sawyer tick plier (se Ressourcer). Disse tænger vil gøre et bedre arbejde med at fjerne tippens hoved end et sæt pincett. Hvis du ikke har et sæt tænger, kan du bruge pincetten.

Tag fatet så tæt på din hud som du kan med tænger eller pincet.

Træk tang eller pincet lige op og pas på, at du ikke drejer dem i nogen anden retning.

Undersøg huden for at sikre, at alt krydset kom ud. Hvis hovedet stadig er i huden, skal du bruge tang eller pincet igen for at få det ud.

Gnid en antiseptisk over det område, hvor tæget havde bundet sig selv. Du kan købe et antiseptisk middel på dit lokale apotek.

Tips

Se området for et tyrøje. Dette kan indikere Lyme sygdom. Hvis du ser et tyrøje, skal du besøge din læge for en blodprøve.

Advarsler

Brug af vaselin eller neglelakfjerner kan medføre, at krydset frigiver sin spyt i din krop, hvilket øger risikoen for at opdrage en krydsbårne sygdom.

Del:
Kommentarer