SĂĄdan fjerner du et kryds i en navle

SĂĄdan fjerner du et kryds i en navle

Flåter er blodsugende parasitter, der bærer sygdom, hvoraf den mest almindelige er Lyme-sygdom. Flåter, der formår at skjule sig i et svært tilgængeligt område, som navlen, kan være vanskelige at lokalisere og svært at fjerne. Det er vigtigt at fjerne kryds helheden for at mindske risikoen for infektion. Drunkning af krydset i en pillekande med gnidningsalkohol vil dræbe og bevare det for at tage til en læge for forsøg, hvis det anbefales.

Spred huden rundt om navlen for at få et bedre billede inde i hulrummet, ved hjælp af en lommelygte for at finde krydset.

Tag fat i krydset med pincet så tæt som muligt på huden inde i navlen, hvor den er fastgjort. Hvis krydsets hoved ikke er begravet i huden, skal du prøve at tage fat i hovedet. Ellers tag fat i kroppen.

Træk forsigtigt og fast med pincetten og fortsæt med at udøve tryk for at tvinge tæsken til at løsne sin greb. Dette kan tage flere minutter, men i sidste ende vil tæget instinktivt relase sit greb på huden i stedet for at risikere at have hovedet slået fra.

Kontroller krydset for at kontrollere, at det er i Ă©t stykke.

Sæt krydset i en tom pilleflaske og fyll halvvejs med alkohol, og luk derefter låget.

Vask tippebitområdet med en vatpind dyppet i alkohol. Pas på rødhed og tegn på infektion.

Kontakt en læge for at diskutere, om tæsken skal testes for sygdom. Lyme sygdom er forårsaget af en bakterier, der er indeholdt i flåter. Selv om sygdommen er blevet rapporteret i hele USA, er den almindeligvis hovedsagelig i nordøst.

Advarsler

Forsøg ikke at smøre et kryds med petroleumsgelé. Denne gamle kones fortælling har vist sig at være ineffektiv, da flåter stadig kan få nok ilt til at fortsætte fodring og potentielt sprede diesase til værten.

Del:
Kommentarer