Sådan fjerner du et fremmed objekt fra dit øje

Sådan fjerner du et fremmed objekt fra dit øje

Sådan fjerner du et fremmed objekt fra dit øje. Tag et øjeblik for at evaluere øjenets helbred hver gang du får noget i det. Nogle fremmedlegemer kræver et nødbesøg, men mange andre gør det ikke. Nøglen til at undgå et besøg hos øjet lægen kommer imidlertid i øjeblikket at øje øjet.

Vask dine hænder, før du rører øjet.

Inspicer dit øje omhyggeligt med et spejl og stærkt lys. Hvis nogen er sammen med dig, så spørg ham eller hende om at inspicere dit øje for dig ved forsigtigt at løfte låget og peering ind i alle hjørner af dit øje.

Tag en flaske steril, isotonisk, bufret opløsning øjenvask fra din medicin. Sørg for, at dets etiket angiver "til brug i øjnene".

Bed et familiemedlem om at skylle øjet ud for dig. Selvom det er muligt at skylle ud dit eget øje, er det mere effektivt at have en anden flush.

Ligge ned på en seng eller sofa. Tilt hovedet lidt til venstre, hvis dit venstre øje bliver skyllet og lidt til højre, hvis dit højre øje bliver skyllet. Dette gør det muligt for fremmedlegemet at strømme ud og væk fra dit øje, snarere end at samle i øjet.

Få dit familiemedlem et godt kig rundt om øjet ved at sprede dine øjenlåg. Hvis din hjælper ser et fremmed objekt, skal han eller hun være ekstra flittig ved at skylle det pågældende sted ud med løsningen.

Hold et lommetørklæde nær ydersiden af ​​øjet for at holde øjenvandet fra at væde din pude og hælde i øret.

Drab tørre ydersiden, og hvile i 5 minutter, helst med lukket øjne.

Åbn øjet og se, hvordan det føles. Er grinheden væk? Er det let at skade dine øjne? Hvis ikke, er dit øje sandsynligvis skyllet rent. Hvis øjet fortsætter med at føle sig irriteret, skyl det igen en gang.

Overvej at kalde en øjenlæge, hvis øjet stadig efter to grundige skylninger føler sig irriteret. Fortsat irritation kan være en indikation af et hornhindehæmning, og i så tilfælde kan for meget skylning gøre mere skade end god.

Tips

Hvis du er alene, kan du bruge øjenkoppen, der følger med øjenvandsflasken til at skylle øjet. En anden metode til at fjerne et fremmedlegeme fra dit øje er at fylde en stor skål med lunken vand og spring dit ansigt i vandet. Tving dine øjne åbent bredt, mens du flytter dit ansigt rundt i vandet - dette vil hjælpe med at løsne partikler. Det virker specielt godt med græsklipper og ukrudtsfrø. Hvis du får et stykke metal i øjet, dannes en rustring inden for 45 minutter. Hvis du ikke fjerner metalt med det samme, skal du gå til øjenlægen for at få rustringen fjernet. Du vil ikke være i stand til selv at fjerne en rustring.

Advarsler

Søg lægehjælp, hvis du ikke kan løsne et objekt, hvis du har metal- eller glaspartikler i øjet, eller hvis noget er indlejret i dit øje. Forsøg aldrig at skylle dine øjne med sterile øjendråber, der indeholder tetrahydrozolinhydrochlorid. Disse dråber er beregnet til at tage rødmen og irritationen ud af øjnene, for ikke at skylle dem rene. Hvis dit øje fortsætter med at føle sig grådigt eller ømt en time efter skylning af det, eller hvis det er stramt med rødme, skal du se en øjenlæge. Hornhindehæmmelser er alvorlige og kræver øjeblikkelig lægehjælp.

Del:
Kommentarer