Sådan fjerner du en armstøbning

Sådan fjerner du en armstøbning

En ortopædisk kaste på en patients arm, på trods af at hans livsstil begrænses, vil hjælpe en brudt knogleslæge meget hurtigere end uden en. Moderne støbegods er lavet af glasfiber, som er meget stiv og holder patientens arm faste og dermed mere i stand til at helbrede. Glasfiberstøbegods kan have en vandtæt liner placeret lige under det udvendige glasfiberlag. Når skaden er helbredt, og støbningen ikke længere er nødvendig, kan den let fjernes af en læge eller hjemme. Lægen vil bruge en lille, elektrisk medicinsk sag til at afskære støbningen. Sager vil let skære gennem alle støbtyper (herunder det vandtætte lag i glasfiberstøbninger), men vil kun kile personens arm. I hjemmet opløses en støbning i en opløsning af vand og eddike langsomt.

savning

Hvis støbejern du fjerner er lavet af gips, læg beskyttelsesbriller og åndedrætsmaske på dig selv og patienten. Under savning kan støv komme i øjnene og munden. Mange sav har imidlertid indbyggede støvsugere, hvilket mindsker denne fare.

Start såning øverst på armen (skulderen eller albuen) i retning af hænderne.

Såg den ene side langs armen til klippe, og så den modsatte side.

Såg med en op og ned bevægelse for at holde savnen i at blive fastklemt eller fast. Tag fat i savhåndtaget tæt på savbladet for maksimal kontrol.

Fjern støbningen med en støbespreder. Det kommer let ud, fordi støbningen er i to stykker på grund af at klippe den på modsatte sider.

Skær polstring, eller sokkel, med saks. Start på toppen af ​​armen mod hånden.

Brug gnidning af alkohol på et stykke bomuldsuld til at rengøre armen. Det vil vaske væk død hud og snavs opbygning. Kast straks kastet.

iblødsætning

Find en spand, der er stor nok til, at hele støbet passer ind. Fyld det med varmt vand og 1 tbl. af eddike.

Sæt den støbte arm i en til to timer, indtil indpakningen begynder at løsne. Afvikl støbningen, indtil den er helt fjernet. Bortkast kastet.

Bortskaf vandet udenfor, snarere end at hælde det ned i din vask; Gipset kan tilstoppe dine rør.

Advarsler

Lad kun en læge slå af din kast. Forsøg ikke at gøre det selv.

Del:
Kommentarer