Sådan fjerner du båndorm i mennesker

Sådan fjerner du båndorm i mennesker

Selv om det er relativt usædvanligt, kan mennesker og især spædbørn og småbørn indgå lænemask.

Advarsler

Det skal bemærkes, at bændelormmedicin ikke dræber bændemaskæggene, når de dræber voksenorm, så potentialet for infektion med æg eksisterer stadig, da de døde ormsegmenter passeres. Korrekt personlig hygiejne hos personer, der modtager behandling, vil i høj grad reducere dette potentiale. Hvis båndmaskene ikke er fuldstændigt dræbt, herunder hovedet, der er fastgjort til tarmene, vil de vokse tilbage.

Tips

Det er noget almindeligt i børnepasningsindstillingen at se spædbørn eller børn smittet med bændelorm. Lopper i dagpleje findes normalt enten på dyr eller i en sandkasse på børnepasningscentre eller i hjem. Bathe eller behandle dit kæledyr regelmæssigt for lopper. En type bændelorm, der kan inficere mennesker, er ved at spise ubehandlede eller ikke korrekt kogte svinekødsprodukter.

Selv om det er relativt usædvanligt, kan mennesker og især spædbørn og småbørn indgå lænemask. Der er en misforståelse, at bændelorm er kontraheret fra afføring af inficerede dyr, primært katte og hunde. Det er vigtigt at forstå de sande årsager, symptomer og behandlinger af bændelormsangreb.

Tjek dine kæledyrs afføring for bændemask æg, hvis du har en hund eller kat, der for nylig har eller har lopper. Bændelorm, der består af segment, lægger sig til dit kæledyrs tarme og foder. Hvert segment kan indeholde op til tredive æg, hvor segmenterne bryder af, når bændelorm vokser og lægger æg.

Dit spædbarn eller barn kan blive smittet med en bændelorm ved at indtage lopper også. Lejlighedsvis kan menneskelige spædbørn og børn blive smittet fra hunden eller kattebåndet ved at indtage larverholdige lopper. Det var sandsynligvis ved at se de bevægelige agurk-frøformede æggesække i barnets ble eller afføring, som båndmormsinfestationen blev diagnosticeret.

Tag dit barn til lægen, hvis hun udvikler konstant diarré, kramper, mavesmerter og undertiden, rektal eller anal kløe. Du skal også tage en prøve af deres fæces, især hvis du observerer de små agurkfrøformede æg i dit spædbarn eller barns ble. Eller dit barn kan slet ikke udvise nogen symptomer.

Vælg blandt flere forskellige behandlinger, hvis ældre familiemedlemmer bliver inficeret med bændelorm. En behandling, som din læge kan foreslå, og som er blevet brugt siden begyndelsen af ​​1960'erne er niclosamid (Niclocide). Dette lægemiddel absorberes dårligt fra fordøjelseskanalen og dræber hurtigt bændelorm ved eksponering. Bivirkninger rapporteret med niclosamid er sjældne og typisk milde.

Forstå, at Niclocide tabletter tygges grundigt og indtages med vand. For små børn kan tabletterne pulveriseres og blandes med vand. Patienter må spise to timer efter behandling. Anbefalet dosering er 2 gram for voksne og ca. halvdelen for børn. Hvis et familiemedlem eller dit barn eller spædbarn diagnostiseres med bændelorm, kan en læge også foreslå, at du tager eller giver et smittet familiemedlem, praziquantel (biltricid). Denne orale medicin er 95% effektiv.

Følg behandlingen ved selvkontrol og / eller hvis din børnelæge eller familie læge kontrollerer afføring prøver i en måned og tre måneder efter behandlingen er afsluttet. Behandling kan betragtes som vellykket, hvis der ikke findes æg i flere afføringprøver.

Del:
Kommentarer