Sådan Fix en dårlig skiftende cykel

Sådan Fix en dårlig skiftende cykel

Denne løsning er ikke altid let. Det vil sandsynligvis kræve nogle øvelser, men resultaterne og tilfredshed vil være det værd. De fleste cykler har i disse dage 24 eller flere hastigheder, opnået ved at montere 3 tandhjul på pedalerne og 8 eller mere ved baghjulet (3 x 8 = 24 hastigheder). Skifting styres af håndtagene på styret, der forbindes med kabler til for- og bagpartier. Derailleurs - enheder, hvorigennem cykelens kæde passerer - bevæger sig fra side til side for at skifte kæden fra et tandhjul til det næste. Der er kun to faktorer, der påvirker sperrenes funktion: kabelspænding og sporing af sporet.

Justering af kabelspændingen

Begynd med at inspicere hver gearhåndtag. Disse er normalt placeret direkte på styret. På ældre cykler sættes de nogle gange i rammen, lige under styret. Hvis der er en skrue, der fastgør håndtaget, skal du sørge for, at den er stram og at spaken forbliver uanset hvilken position den er indstillet. Hvis du er heldig og fortjent, løser dette problemet. Tag cyklen til et test spin for at finde ud af.

Find på forsiden af ​​ledningen kablet, der kommer fra styret. Frontspareren er fastgjort til rammen lige over forgearene. Ved sperren skal du bruge en Allen (hex) nøgle for at fortryde møtrikken eller bolten, som sikrer kablet (se illustration).

Brug kun din hånd ved at trække kablet stramt (trækker med tænger skaber for meget spænding). Hold kablet stramt, genmonter kablet med møtrik eller bolt.

Gentag trin 2 og 3 for bagspareren. Bagspareren er fastgjort til rammen og hænger lige under de bageste gear.

Skift gennem alle gearene, mens du kører på cyklen for at kontrollere din justering. Hvis skift er stadig ikke perfekt, skal du justere sporingstilpasningen (se nedenfor).

Justering af derailleurjustering

Har en hjælper løft cykelets baghjul lidt væk fra jorden.

Knæ ved siden af ​​cyklen og drej pedalerne langsomt for hånden. Ved hjælp af skiftehåndtaget skal du justere frontspareren, således at den hviler ved ca. midtpunktet af bevægelsesområdet.

Hvis det oprindelige problem er, at kæden ikke skifter til det største baghjul, skal du finde de to små side-til-side justeringsskruer på den bageste spjæld. Drej den venstre (eller øverste) justeringsskrue mod uret en kvart omgang med en lille Phillips skruetrækker. Hvis det første problem er, at kæden ikke skifter til det mindste bageste gear, skal du springe til trin 6.

Fortsæt med at dreje pedalerne og skifte gennem alle baghjulene. Hvis kæden stadig ikke går på det største baghjul, skiftes kæden tilbage til det mindste baghjul. Drej højre (eller nedre) justeringsskrue med uret så langt som muligt, før kæden begynder at klikke eller krølle.

Skift gennem tandhjulene igen for at teste. Drej om nødvendigt den venstre (eller øverste) skrue mod uret en kvart omdrejning.

Hvis det oprindelige problem er, at kæden ikke skifter til det mindste bageste gear, skal du begynde med at dreje den højre (eller nedre) justeringsskrue mod uret en kvart omdrejning. Skift gennem gearene for at teste.

Hvis kæden stadig ikke vil gå på det mindste bageste gear, skift kæden til det største baghjul. Drej den venstre (eller øverste) justeringsskrue med uret så langt som muligt, inden kæden begynder at klikke eller krølle. Skift gennem alle gearene til test.

Følg trin 1 til 7 for den forreste sperrer, der fungerer på nøjagtig samme mekanisme som bagspareren (du løfter stadig baghjulet i trin 1). Der er to justeringsskruer til siden, der styrer justeringen.

Del:
Kommentarer