Sådan får du mere damp fra en fordamper

Sådan får du mere damp fra en fordamper

En fordamper eller dampbefugter er et husholdningsapparat, der bruger en varm tåge til at øge fugtigheden i et rum. Ifølge American Lung Association er vand i holdkammeret kogt, indtil det producerer damp, som frigives i luften gennem en topåbning i fordamperen. Vaporizers har mange fordele, såsom beroligende halsbetændelse, fugtgivende tørre nasale passager og lindring af kolde symptomer. Nogle fordampere frigiver ikke tilstrækkelig damp til terapeutiske fordele, så det er vigtigt at vide, hvordan du kan øge udledningen af ​​din fordampningsmiddel.

Rengør fordamperen i henhold til producentens driftsvejledning. Mineraler og rester kan bygge op omkring åbningen på toppen af ​​fordamperen og blokere dampstrømmen, der forsøger at flygte. De fleste manualer tyder på, at du rengør vandreservoiret godt med en opløsning på 3 procent hydrogenperoxid og vand, og skyll derefter flere gange med rent vand for at fjerne alle spor af sæbe.

Fyld vandreservoiret til den angivne påfyldningslinje med flaskevand, der har et lavt mineralindhold. Ifølge Miljøstyrelsen skal destilleret vand anvendes i fordampere og befugtningsmidler i stedet for ledningsvand, fordi vandet har et højt mineralindhold, der kan forårsage mineralopbygning og blokdamp. Brug af destilleret vand i stedet for vand fra vand øger mængden af ​​damp fra en fordamper.

Tilsæt 1/8 tsk salt til vandet i fordamperens vandkammer. Når vandet er meget blødt, indeholder det ikke nok mineralkomponenter til at give damp. Du kan også tilføje en halv teskefuld sodavand til vandet med samme effekt, med den ekstra bonus af sodavand er en god rengøringsmiddel og antimikrobielt til fordamperen.

Skift luftfilteret i din fordamper i overensstemmelse med producentens anvisninger. Mange dampdampere har luftfiltre, som forhindrer urenheder og mikroorganismer i at komme ind i atmosfæren med dampen. Et snavset filter vil medføre, at fordamperen fungerer meget hårdere, hvilket resulterer i mindre dampproduktion.

Tilsæt en vaporiserende dampvæske til fordamperen, hvis din model understøtter denne funktion, og du er ikke allergisk overfor kamfer. De fleste fordampende dampvæsker indeholder kamfer, som virker ved at øge dampens virkning for at øge dampproduktionen. Ifølge Drugs er kamfervæske en effektiv hostehæmmende og hjælper også med at rydde overbelastede luftveje og bihuler.

Tjek din fordamperens varmeelementer eller elektroder for at se om man skal udskiftes. Varmtågefordamperne bruger varmeelementer eller elektroder til at opvarme vandet til et kogepunkt for at producere damp, så mængden af ​​damp falder, når et element brænder ud. Se producentens instruktionsbogen om, hvordan man udskifter varmeelementer og elektroder.

Tips

Placer fordamperen mindst 4 meter væk fra draperier, sengetøj eller ethvert objekt, der kunne blokere dampfordeling.

Advarsler

Brug ekstrem forsigtighed, når du bruger en fordamper i et barns rum. Placer fordamperen uden for rækkevidde for at forhindre eventuelle forbrændinger eller skoldning.

Del:
Kommentarer