Sådan får du mere blod og ilt til hjertet

Sådan får du mere blod og ilt til hjertet

Forøgelse af blod og ilt flow til hjertet kan styrke det kardiovaskulære system og hjælpe hjertet med at arbejde mere effektivt. Personer med visse medicinske tilstande og dem med usund livsstil er mest tilbøjelige til at lide af nedsat blod og iltstrøm til hjertet. Heldigvis kan medicinsk indgriben og livsstilsændringer hjælpe med at dreje rundt om det.

Undgå medicinske tilstande som højt kolesterol, hvilket medfører fede aflejringer (eller plaque) at opbygge i arterierne. Dette gør det sværere for arterierne at sende iltbærende blod til hjertet, hvilket øger muligheden for et hjerteanfald. At udøve og spise sunde fødevarer, der er lavt i kolesterol og mættet fedt, kan hjælpe med at sænke blodkolesterolet, selvom kolesterolreducerende medicin sandsynligvis skal ordineres af din læge for fuldt ud at forkæle dine arterier.

Søg behandling for panikforstyrrelser, stress og vredehåndteringsproblemer, som kan reducere blod og iltstrøm til hjertet. Hvis du lider af hyppige panikforstyrrelser, gør din hurtige, overfladiske vejrtrækning det svært for hjertet at få nok blod eller ilt. Din læge kan foreslå behandling eller angststyrende medicin for at reducere hyppigheden af ​​panikanfald. Stress og / eller vrede kan også forårsage lav og hurtig vejrtrækning, der over tid kan skade hjertet på grund af nedsat ilt og blodforsyning. Dyb vejrtrækning, medicinering, yoga og tai chi, samt at få masser af søvn og have en stærk støttegruppe, kan hjælpe enkeltpersoner med at håndtere stress og vrede.

Få mindst 30 til 60 minutters kardiovaskulær træning mindst tre til fem gange om ugen. Ligesom dine biceps eller hamstrings, er det menneskelige hjerte en muskel og skal udarbejdes. Udover at pumpe masser af iltrykt blod til dit hjerte under fysisk aktivitet øger styrken hjertet og gør det muligt at arbejde mere effektivt, selv når du ikke arbejder, så du sørger for, at hjertet altid har rigeligt blodforsyning og ilt.

Stop med at ryge. Ligesom højt kolesterol forårsager rygning fedtholdige sædopløsninger til at opbygge i arterierne, hvilket betyder at arterierne har meget mere svært ved at pumpe iltet blod til hjertet, hvilket resulterer i, at hjertet modtager nedsatte niveauer af blod og ilt. Tal med din læge om måder at hjælpe dig med at holde op med at ryge, f.eks. Ved at bruge en rygerpatch, se en terapeut eller lave livsstilsændringer.

Brug oxygenbehandling til at øge iltforsyningen til hjertet. Hvis din læge bestemmer, at blod og iltstrøm til dit hjerte ikke kan forbedres gennem motion, sunde madvalg, kontrol af blodkolesterolniveauer eller ophør med rygning, skal du muligvis bruge en ilttank midlertidigt, deltid eller permanent, afhængigt af hvor meget ilt dit hjerte modtager. En ilttank gør det muligt for individer at trække vejret i rent ilt, hvilket øger blod og iltforsyning til hjertet og minimerer bivirkningerne af dårlig blod og iltstrøm, såsom muskelkramper, slagtilfælde, hjerneskade eller hjerteanfald. Oxygenbehandling bør betragtes som en sidste udvej og bør kun anvendes, hvis din læge bestemmer, at hjerteskader er omfattende og ikke kan reduceres gennem andre, mindre ekstreme muligheder.

Del:
Kommentarer