Sådan får du linsen tilbage i et par briller

Sådan får du linsen tilbage i et par briller

Hvis linsen kommer ud af solbrillerne eller brillerne, skal du ikke panik - du kan normalt sætte linserne tilbage. Glasrammer er lavet af plast eller metal. Du lægger objektivet på en bestemt måde, afhængigt af hvilken type ramme du har. Husk at et objektiv kan gå i stykker, hvis du ikke sætter det korrekt ind i rammen.

Plastrammer

Undersøg brillerne for at sikre, at der ikke er spåner, revner eller brud i linsen eller rammen.

Placer rammen i en skål eller vask fyldt med meget varmt vand. Vandet skal være varmt, men ikke for varmt. Du bør være i stand til at sætte hånden i vandet uden at være ubehageligt. Lad rammen sive i et minut.

Fjern rammen fra vandet, og placer linsens yderkant i sporet inde i rammen.

Drej rammen i hånden 180 grader, mens linsen holdes stille i sporet.

Tryk linsen ind i rillen på den modsatte side af rammen, nær broen. Linsen skal forsigtigt snappe på plads. Pas på ikke at trykke for hårdt, eller du kan chip eller knække linsen.

Metalrammer

Anbring et håndklæde på din arbejdsflade for at hjælpe med at indeholde små skruer, hvis de falder ud af rammen. Undersøg brillerne for at sikre, at der ikke er spåner, revner eller brud i linsen eller rammen.

Løsn skruen i metalrammen, der holder linsen på plads. Pas på ikke at fjerne skruen helt. Hvis du skulle tilføre skruen helt ud, sæt den ind igen og stram den lidt.

Placer linsen ind i metalrammens rille. Linsen har en kant eller spids kant, der passer ind i rammens kant.

Komprimer rammen sammen omkring linsen og hold den lukket med en hånd.

Drej og stram skruen med din anden hånd. Stram ikke skruen, fordi du kan strippe den ud.

Tips

Sæt et lille stykke klart neglelak over en løs skrue i en metalramme for at forhindre, at den kommer ud.

Advarsler

Brug ikke en linse med en revne, chip eller brud i den. Hvis du ikke kan få din linse tilbage i din ramme, vil mange detailoptiske butikker og øjenlægekontorer sætte linsen tilbage i din ramme gratis.

Del:
Kommentarer