Sådan får du glas ud af din fod, hvis du ikke kan se den

Sådan får du glas ud af din fod, hvis du ikke kan se den

Når du først har brugt et glas indendørs, er det meget svært at finde alle skår og slibninger, især hvis det er klart glas. Dette kan resultere i en, der er barfodet, får et stykke fast i sin fod. Træ eller metal splinter er nemmere at se end glasskår, da glas har tendens til at være klar og lille. Ved hjælp af de rigtige værktøjer kan du få øje på glasset for at fjerne det med succes.

Vask dine hænder og den berørte fod med sæbe og vand, inden du forsøger at fjerne glasset. Tør dem med et blødt, rent håndklæde. Dette forhindrer infektion og fjerner også blod, som kan skjule glasstykket.

Steriliser et par pincet og en nål ved at blød dem i en lille skål med gnidningsalkohol i 10 til 15 minutter.

Arbejde i et område, der er stærkt oplyst og hold et forstørrelsesglas over området. Glasstykket kan gnistre, så du kan se, hvor den er placeret. Hold bomuldskugler handy for at tørre noget blod væk, hvis såret fortsætter med at bløde. En anden ide at holde en lommelygte over foden for at se, om du kan se glasset mousserende på denne måde.

Gnid nålen flad over såret. Hvis du føler smerte, mens du gør dette, stikker glasspletten sandsynligvis ud af såret, og du kan bare ikke se det. Noter det område, der forårsagede smerte, og se på det fra en anden vinkel for at prøve at lokalisere splinteret.

Træk glaspladen ud med pincetten, hvis du klarer at finde den. Hvis ikke, fortsæt med at prøve andre metoder.

Placer et stærkt stykke tape over det tørre sår. Løft båndet hurtigt ud og kontroller det for glaspladen.

Spred et tyndt lag af hvid skolelim over det tørre sår og vent nogle minutter for limen til at tørre. Afskal den tørrede lim med fingerspidserne. Undersøg limen til glasplinten.

Tør over såret med hydrogenperoxid og en bomuldskugle. Dette desinficerer stedet og stikker ikke så meget som at gnide alkohol.

Strik såret en lille smule med nålens skarpe ende. Pas på ikke at indsætte nålen dybt, det er sandsynligt, at glassklinten ligger lige under huden. Åbn det lige nok for at se punkteringsstedet bedre. Brug forstørrelsesglasset eller lommelygten igen for at prøve at få øje på glasset.

Fjern splinteret med pincet og anbring derefter en antibiotisk salve på såret og dækk det med et bandage for at beskytte såret mod at få snavs i det.

Tips

Hvis du stadig ikke kan finde glaspladerne, efter at du har forsøgt alle metoderne, eller stedet fortsætter med at give dig smerte, når du har fjernet glasset, skal du kontakte din læge. Et andet stykke glas kan være dybt indlejret. Lægen kan udføre en ultralyd for at lokalisere glasset og anvende en lokalbedøvelse, inden den fjernes.

Brug sko til at forhindre at få glas eller andre typer af splinter i dine fødder. Hus tøfler er også komfortable og holde dine fødder fri for skade indendørs.

Efter fejning af brudt glas skal du rykke et vakuum over hele området for at forhindre glasskårer, du ikke kan se på gulvet.

Del:
Kommentarer